Nytt offer for malersvindel

Maleren hadde skrevet under en kontrakt for å male kvinnens vinduer for 16,000.

Maleren som forsøkte å svindle en Nordberg-mann for penger for en måned siden, har nå vært på ferde igjen. Denne gangen på Tåsen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.07.2008 kl 11:16

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
TÅSEN/NORDBERG: I begynnelsen av juni skrev Nordre Aker Budstikke om en omreisende "maler" som stakk av med et forskudd han fikk for å utføre en malerjobb.

Etter omtale i lokalavisen leverte mannen tilbake deler av beløpet på 5,000 kroner.

Samme mannen

Nå har Nordre Aker Budstikke blitt kontaktet av en kvinnelig leser på Tåsen som ble utsatt for det samme knepet for to uker siden. Maleren skrev under en kontrakt på et vanlig ark, og navn og telefonnummer på de to kontraktene er identiske.

– Jeg var desperat etter å få malt vinduene mine, forteller kvinnen, som ønsker å være anonym.

– For fjorten dager siden ringte det på en tiltalende mann. Han var ca. 1,80 høy, veltalende og gjorde et godt inntrykk.

Maleren kom i en bil hvor det stod "maler/elektriker" på siden, og selv om hun var skeptisk, endte kvinnen opp med å betale et forskudd på 3000 kroner. Maleren skulle til sammen ha 16 000 for hele jobben.

Trodde de var i gang

Da kvinnen kom hjem dagen etter, stod en ung gutt og skrapte vinduene. Også maleren var tilstede, og det så ut som om de var godt i gang. Men dette var det siste kvinnen så til maleren. Hun har gjentatte ganger prøvd å få kontakt med mannen på mobilnummeret han oppgav, men telefonen er hele tiden slått av.

– Da han satt her ringte telfonen hele tiden, men han tok den aldri, sier kvinnen, som føler seg lurt.

Mobilnummeret er registrert i et annet navn enn det som ble oppgitt i kontrakten.

– En vemmelig følelse

– Det er sånn at du blir litt kvalm. Det var akkurat som jeg hadde en vemmelig følelse hele tiden, men så klarte han allikevel å trille meg rundt lillefingeren sier kvinnen til Nordreakerbudstikke.no.

– Jeg har jo lest om dette. Hvordan kunne jeg la meg lure?

Flere steder

Også nære naboer har fått besøk av mannen i samme periode. I dette tilfellet begynte han å male parets hus, men de nektet å betale forskudd. Maleren kom 3-4 ganger, og hver gang hadde han med seg nye polakker.

Etter hvert begynte naboene å mistenke mannen for å tynne ut malingen med vann, og da maleren ønsket penger allerede etter å ha malt en vegg, sa de opp hele kontrakten.

Kvinnen har vært i kontakt med politiet, som oppfordret til å anmelde saken. Har du opplevd lignende historier? Ta kontakt med Nordre Aker Budstikke på redaksjon@nordreakerbudstikke.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse