Nytt syn på livet

Aksjonslederne for Lions Røde Fjær, Trond hafting (Berg), RAgnar Hurum (Grefsen-Kjelsås) og Kåre Bakke (Nordberg) håper på støtte i helgen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

I helgen hever Lions sin røde fjær mot himmelen for syvende gang, for å gi synshemmede et nytt syn på livet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NORDRE AKER: Siden den første "Lions Røde Fjær"-aksjonen i 1966, har Lions Club samlet inn over 140 millioner kroner til humanitære formål i Norge.

Søndag 19. april er det atter klart for innsamlingsaksjonen, og denne gangen er det Blindeforbundets utbygging av Hurdal syn- og mestringssenter, et rehabiliteringssenter for blinde og svaksynte, som er mottaker.

Felles front i Nordre Aker

Bydelens tre Lions-avdelinger - Grefsen-Kjelsås, Nordberg og Berg - går derfor sammen om å sette fokus på helgens aksjon.

De tre aksjonslederne Ragnar Hurum (Grefsen-Kjelsås), Trond Hafting (Berg) og Kåre Bakke (Nordberg) stiller derfor side om side i Havnabakken med oppfordringen om at Nordre Akers befolkning stiller opp om aksjonen. Ikke minst trenger de tre hjelp med bøssebæring.

240 bøssebærere skal etter planen gå fra dør til dør i bydelen søndag ettermiddag, og pengene som samles inn går uavkortet til formålet. De tre klubbene har gode samarbeidspartnere; Korsvoll IL, Koll IL, Lyn Ski, Kjelsås IL, Rønningen Folkehøgskole og speiderne stiller alle opp som bøssebærere.

I tillegg til innsamlingsaksjonen den 19. april, vil Lions Grefsen-Kjelsås være til stede med stands på blant annet Storo-senteret og i større butikker i området, lørdag 18. april. Samme kveld sender dessuten TV2 direkte fra artistgalla i Drammens Teater i forbindelse med Lions Røde Fjær.

Kjemper for synet

Det er ikke tilfeldig at det er Blindeforbundet Lions har omfavnet denne gangen. Også tidligere har blindesaken nytt godt av Lions engasjement. I 1987 gikk Røde Fjær-aksjonen til inntekt for Evenes blindesenter, og siden 1990 har Lions Club International samlet inn millioner av dollar til bekjempelse av unødvendig blindhet i den tredje verden.

Lions Norge har til og med opprettet flere øyeklinikker og utdanner helsepersonell i Uganda og Malawi for å ta vare på synet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon