Nytt syn på livet

Aksjonslederne for Lions Røde Fjær, Trond hafting (Berg), RAgnar Hurum (Grefsen-Kjelsås) og Kåre Bakke (Nordberg) håper på støtte i helgen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

I helgen hever Lions sin røde fjær mot himmelen for syvende gang, for å gi synshemmede et nytt syn på livet.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
NORDRE AKER: Siden den første "Lions Røde Fjær"-aksjonen i 1966, har Lions Club samlet inn over 140 millioner kroner til humanitære formål i Norge.

Søndag 19. april er det atter klart for innsamlingsaksjonen, og denne gangen er det Blindeforbundets utbygging av Hurdal syn- og mestringssenter, et rehabiliteringssenter for blinde og svaksynte, som er mottaker.

Felles front i Nordre Aker

Bydelens tre Lions-avdelinger - Grefsen-Kjelsås, Nordberg og Berg - går derfor sammen om å sette fokus på helgens aksjon.

De tre aksjonslederne Ragnar Hurum (Grefsen-Kjelsås), Trond Hafting (Berg) og Kåre Bakke (Nordberg) stiller derfor side om side i Havnabakken med oppfordringen om at Nordre Akers befolkning stiller opp om aksjonen. Ikke minst trenger de tre hjelp med bøssebæring.

240 bøssebærere skal etter planen gå fra dør til dør i bydelen søndag ettermiddag, og pengene som samles inn går uavkortet til formålet. De tre klubbene har gode samarbeidspartnere; Korsvoll IL, Koll IL, Lyn Ski, Kjelsås IL, Rønningen Folkehøgskole og speiderne stiller alle opp som bøssebærere.

I tillegg til innsamlingsaksjonen den 19. april, vil Lions Grefsen-Kjelsås være til stede med stands på blant annet Storo-senteret og i større butikker i området, lørdag 18. april. Samme kveld sender dessuten TV2 direkte fra artistgalla i Drammens Teater i forbindelse med Lions Røde Fjær.

Kjemper for synet

Det er ikke tilfeldig at det er Blindeforbundet Lions har omfavnet denne gangen. Også tidligere har blindesaken nytt godt av Lions engasjement. I 1987 gikk Røde Fjær-aksjonen til inntekt for Evenes blindesenter, og siden 1990 har Lions Club International samlet inn millioner av dollar til bekjempelse av unødvendig blindhet i den tredje verden.

Lions Norge har til og med opprettet flere øyeklinikker og utdanner helsepersonell i Uganda og Malawi for å ta vare på synet.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse