Nytt tårn

Spenstig: Slik tenker arkitektene seg at glasstårnet skal se ut. Du finner ikke noe lignende. I hvertfall ikke i Oslo.Illustrasjon Avantor - arkitekt Kristin Jarmund

Mange flotte bygg er på plass. Flere skal komme, skrev vi om Nydalen her i Nordre Aker Budstikke nylig. Det mest iøyenfallende bygget kan bli et leilighetstårn på selve torget.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Nydalen: Tidligere denne uken var vi på et åpent møte om store byggesaker i bydelen. Her kommenterte Plan- og Bygningsetaten tårnplanene som foreligger fra Avantor. Noe vedtak foreligger ikke, men signalene til salen var entydig positive.

Et bygg i 24 etasjer med en grunnflate så liten at det bare er plass til en liten leilighet i hver etasje, det kan man absolutt se for seg at blir både spennende og flott. Skyggene som faller fra et slik boligtårn vil ikke skape problemer. I det hele tatt ser man for seg at dette blir et monumentalt byggverk som vil vekke oppmerksomhet og bli et landemerke for hele Nydalen.

Også blant de fremmøtte var det mulig å registerere entusiasme. Nydalen er ikke ferdig utbygd før tidligst 2012. Fortsatt skal det bygges mange boliger i området som allerede preges av mye spenstig arkitektur. Her blir det med andre ord fortsatt mulig å få seg et sted å bo for mange. Men de som eventuelt får seg adresse på torget i det bokstavelig talt fargerike bygget som ligger på tegneblokken, de vil neppe noensinne ha problemer med å forklare noen i Oslo hvor de bor. Kjør til Nydalen, se opp, og ta heisen til riktig etasje. Det holder å oppgi etasje, fordi det altså bare blir en leilighet på hvert plan.

Plan og Bygningsetaten anser ikke dette prosjektet å være veldig kommersielt, til det blir utnyttelsesgraden for liten. Men glassbygget på Gullhaug torg kan bli en solid markering av Nydalen, nærmest som en skulptur. Etaten lovet at planene nå skal behandles etter alle kunstens regler i henhold til gjeldende regler om høyhus i Oslo.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse