Nytt tilbud til Tusseladden-barna

 

Barna som mister plassen sin i Tusseladden barnehage fikk denne uken tilbud om å begynne i Kjelsås skole barnehage fra høsten av.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.06.2008 kl 10:50

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GREFSEN: Alle barna ved Tusseladden mister plassen sin i barnehagen fra 1. juli. De barna som ikke begynner på skolen til høsten, har nå fått tilbud om å begynne i Kjelsås skole barnehage.

Grei løsning for alle

Tilbudet gikk ut til alle foreldrene denne uken. De ansatte som ønsket å være med på løsningen, følger også til Kjelsås skole barnehage.

– Vi føler vi har kommet frem til en løsning som alle synes er grei, sier avdelingssjef og barnehageansvarlig i bydel Nordre Aker, Preben Winger, til Nordreakerbudstikke.no.

Det var i begynnelsen snakk om å splitte barna mellom Øvre Grefsen barnehage og Kjelsås skole barnehage, men bydelen har nå kommet fremtil at det vil bli plass til alle barna i Kjelsås skole barnehage.

– Det blir litt trangt, men ikke trangere enn at det holder, sier Winger.

– Ekstremt useriøst

Bydel Nordre Aker har jobbet med en alternativ løsning for barna i Tusseladden siden det i midten av mai ble kjent at barna i Tusseladden kunne miste barnehageplassen sin. Dette fordi Barnehageeier Nina Tollefsen AS ville legge ned Tusseladden, samt to barnehager på Grünerløkka, hvis de ikke mottok kommunalt tilskudd for 2008.

– Det er ekstremt useriøst og følger ikke vanlige spilleregler, sa Winger den gang til Dagsavisen.

Takknemlige

Foreldregruppen ved Tusseladden retter en stor takk til Oslo kommune og bydel Nordre Aker som har bidratt til at det ble en trygg og stabil løsning for alle berørte.

– Foreldregruppen håper at denne saken kan bidra til at det blir innført bedre konktrollmekanismer for drift av barnehager. For oss viser denne saken at at barnehageloven ikke er nok for å kunne beskytte barn mot useriøse aktører i barnehagebransjen, skriver Eirik Andersen på vegne av foreldregruppen i en e-post til Nordre Aker Budstikke.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse