Lommetyverier i Oslo: Nytt tjuvradd-konsept

Et nytt tyverikonsept er kommet til Norge, og Janne Stømner ved Sentrum politistasjon vil informere publikum. Foto: André Jerman

Nyeste triks fra byens lommetyver er tyveri av bæreposer med nye klær.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.10.2008 kl 08:56

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: Når du er i butikken og kjøper klær, legger som regel betjeningen kvitteringen oppi posen sammen med klærne. Fra nå av bør du legge kvitteringen i lommeboken eller et annet lurt sted.

Hever pengene

- I Sverige er har det vært flere tilfeller av at tyver stjeler posene til folk som nettopp har handlet, for så å gå tilbake til butikken og heve pengene, sier Janne Stømner ved Sentrum politistasjon.

Fremgangsmåten til tyvene er gjerne at de sier de har kjøpt klær til kjæresten som ikke passet eller vedkommende ikke likte, og derfor ønsker pengene tilbake.

Siden butikken får varene sine tilbake, er det sjelden de fatter mistanke eller bryr seg særlig om transaksjonen, men for kunden som kjøpte varen i utgangspunktet er det kjedelig. Med verken klær eller kvittering er du ganske hjelpesløs.

Ingen tatt

- Vi ønsker selfølgelig at folk som blir frastjålet ting skal melde fra til politiet, men først og fremst ønsker vi nå å informere publikum om dette tyverifenomenet. Så pass på kvitteringene, sier Stømner.

Foreløpig er ingen tatt for slike tyverier i Oslo, men politiet er sikre på at slike forhold har forekommet.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse