Nyttårsgutta på Tyskertoppen

på gang: Mye er gjort, men også noe gjenstår før varden står klar til tenning inyttårsaften ettermiddag Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga

Tradisjonen tro bygger Korsvoll Idrettslag varde på Tyskertoppen - til nyttårsaften, og inviterer også til fakkeltog til stedet samme ettermiddag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.12.2011 kl 19:47

KORSVOLL: - Det hele startet i 1999, da det ble bygget varder over hele landet i forbindelse med 1000-årsskiftet. Vi har fortsatt å bygge varde her til nyttårsaften, og dette er 13 året på rad. En fin greie å gjøre. Alt skjer jo på dugnad, og stort sett er det den samme gjengen som møter opp hvert år, forteller en av vardebyggerne som avisen treffer på Tyskertoppen lille nyttårsaften, Per Tøien.

300 - 2000 møter opp

Han forteller videre at det kan være alt fra 300 - 2000 som møter opp på Tyskertoppen kl. 17.00 hver nyttårsaften, da varden tennes. Og kanskje de fleste som kommer har deltatt i fakkeltoget mot toppen, som starter opp fra flere steder i nærområdene, tre kvarter tidligere.

Ifølge invitasjonen som seniorgruppa i laget har delt ut, så skulle vardene som ble tent over hele landet i 1999, være et symbol på ønsket om fred og fellesskap. Og alle som ønsker det, kan bli med.

Sjetteklassing holder tale

-Og hver nyttårsaften her på Tyskertoppen, så holder også en sjetteklassing fra Korsvoll skole en tale - i år er det Sara Hågensen som står for den, forteller Korsvoll ILs leder Lars Dueled.

- Fakkeltoget og samlingen her på nyttårsaften er noe vi virkelig gleder oss til hvert år, sier dugnadsgutta.

Etter samlingen går hver til sitt, men sikkert noen som kommer tilbake senere på kvelden for å se fyrverkeriet, fra en av byens beste utsiktspunkter.

Under andre verdenskrig brukte tyskerne toppen (som ligger bak Korsvolltoppen barnehage og med tilgang fra blant annet Carl Kjelsens vei) som base - blant annet hadde tyskerne installert luftvernstilling på plassen fra 1943 til 1945, og derav navnet. Mer om Tyskertoppen her.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon