ANNONSE
Annonse

O jul med varaordfører Kamzy

Tradisjon med juletre til Island. Bymiljøetaten varter opp med bål, kaffe og boller, og hugstarrangementet ble ønsket velkommen av varaorfører Khamshajiny "Kamzy" Gunaratnam Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Stor ståhei i kjelsåsskogen da ferske varaordfører Kamzy dro til skogs for å hugge juletre til Island. Og som kan avsløre at hun også spiser ribbe julaften, men dog en litt mer spicy-variant.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.11.2015 kl 15:52

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS/MARIDALEN: Det er tradisjon gjennom mange år med juletrehugst i regi av Oslo kommune, blant annet til Reykjavik og Island. Men det er slett ikke tradisjon at både TV og flere aviser møter opp for å dekke begivenheten.

– Jeg tar det som et kompliment, ler den blide ferske varaorføreren Khamshajiny "Kamzy" Gunaratnam (Ap), og som ønsket velkommen til hugst, langt inne i kjelsåsskogen.

LES OGSÅ: Våkn opp forelder - dette kan du mer enn godt nok!

– Første gang

– Første gang for meg dette her, men det skal bli gøy. Dette er det tredje offisielle arrangementet jeg har åpnet så langt i min tid som varaordfører, sier Kamzy, som hun liker å bli kalt.

De starter på gamlemåten, men etter hvert så tar motorsaga over...det er ikke gjort i en fei å håndsage over et stort grantre. Varaorfører Khamshajiny "Kamzy" Gunaratnam og ordfører i Reykjavik, Dagur B. Eggertsson. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Hun fortsetter.

Muntlig og cool

– Å felle juletre til Island her inne i skogen, var vel ikke akkurat det jeg forutså at jeg kom til å gjøre for noen uker siden. Men jeg er veldig ydmyk til oppgaven jeg har fått. Jeg må jo innrømme at jeg blir litt smånervøs innemellom i forhold til alle mine nye oppgaver. Men denne jobben er jo moro og veldig interessant, sier Kamzy, muntlig og cool i stilen.

– He, he. Ja jeg har jo fått mange tilbakemeldinger fra de litt yngre, på at de liker at jeg er sånn som jeg er, og prater som jeg gjør, sier Kamzy.

LES OGSÅ: De er alle født på 90-tallet og er klare for bydelspolitikken: – Prøver de å behandle oss som ferskinger, skal vi sette dem på plass

Spicy ribbe

Varaorfører Khamshajiny "Kamzy" Gunaratnam og ordfører i Reykjavik, Dagur B. Eggertsson langt inne i kjelsåsskogene for å hugge juletre. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Men hvordan feirer hun selv jul, hun har jo tidligere uttalt at hun ikke er religiøs.

– Nei, det er jeg ikke. Men jeg er likevel veldig glad i julen. Det er en veldig hyggelig tid med familien. Og ja, jeg spiser også ribbe julaften. Men det er nok en mer spicy ribbe, ler varaordføreren, som har vært i kjelsåsskogs-traktene tidligere, men innrømmer at det er mest erfaring fra Lillomarka.

Hun bor jo også selv på Grorud.

– Jul når lysene tennes

Reykjaviks ordfører Dagur B. Eggertsson, faktisk født i Oslo og snakker norsk, var med på fellingen.

– Det blir ikke jul i Reykjavik før vi kan tenne lysene på treet fra Norge, sa han.

Det skjer første søndag i advent, da tennes treet på Austurvöllur i Reykjavik.

– Vi er svært glade for at varaordføreren i Oslo skal komme over og tenne lysene selv, sa også den islandske ordføreren.

LES OGSÅ: Nå skal Ap-Jørgen endre kirkens homo-syn

Første i 1951

I 1951 ble det første juletreet sendt til Reykjavik. Reykjavik er en by med nære bånd til Oslo både historisk og kulturelt, og juletregaven markerer vennskapsbåndene mellom de to hovedstedene. Tradisjonen er godt ivaretatt av Bymiljøetaten.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse