ANNONSE
Annonse

Obos vil kjøpe Block Watne

BOGERUD TORG: Slik kan det bli på Bogerud hvis det nye forslaget til Obos blir godkjent. General Ruges vei i forgrunnen og nedgang til t-banen til venstre. Foto: Illustrasjon: Obos forretningsbygg

1,37 milliarder kroner er Obos villige til å bla opp, for å sikre seg resten av aksjene i Block Watne.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.05.2014 kl 09:27

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: Det er E24 som mandag skriver at de to Oslo-baserte boliggigantene nå kan bli én.

- Dette er en del av vår strategi om å etablere oss over store deler av Norge. Block Watne har et sterkt merkenavn med en bred geografisk distribusjon som supplerer Obos sin ordinære byggevirksomhet svært godt også produktmessig, sier konsernsjef i Obos Martin Mæland i en pressemelding.

Kan avgjøres om én uke

I april i fjor ble det kjent at Block Watne-arving Lars Nilsen trakk seg som konsernsjef i familieselskapet, BWG Homes, og samtidig solgte seg kraftig ned i konsernet.

Obos kjøpte den gang aksjene, som sikret dem en eierandel på 32,99 prosent. Allerede da var Obos største aksjonær.

Mandag melder Obos at de ønsker å kjøpe alle aksjene som de ikke eier i BWG Homes. I følge dem E24 skal Obos allerede ha fått en forhåndsaksept for sitt bud, mens BWG Homes på sin side sier at styret vil komme med sin vurdering innen maksimalt en uke.

Norges største boligbygger

Obos ønsker å drive den norske virksomheten videre under merkenavnet Block Watne og representerer et stabilt, norsk eierskap for en viktig boligbyggingsaktør med rike tradisjoner. Obos har også ambisjoner om å være en god eier for BWG Homes sin virksomhet i Sverige og vil utvikle denne videre i tråd med den etablerte strategien for Sverige.

- Obos vil dessuten kunne gi BWG Homes et større kundegrunnlag og tilføre selskapet økt kompetanse og kapitalstyrke, sier konsernsjef Mæland.

I 2013 var OBOS Norges 5. største boligprodusent med 971 igangsatte boliger. BWG Homes var på sin side den 8. største for sin norske virksomhet. Sammen vil de bli Norges desidert største boligbygger.

Nylig ble det kjent at Obos kjøpte en rekke kommunale boliger i Oslo.

FLERE NYHETER FRA OSLO:

Forventer trafikkaos i Oslo: Statens Vegvesen ber folk reise kollektivt hele uka

Minoriteter i flertall ved 56 Oslo-skoler

Hele landet sender russekort til Oliver

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse