Obs! Skal du til Storo kan du havne i Holmenkollen

VM-ENDRING: Mellom klokken 11 og 19.30 kan du ikke ta linje 3 til eller fra Storo t-banestasjon. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Fra 3. til 13. mars må du passe på hva det står på t-banen når du går ombord på linje 3.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.03.2016 kl 22:03

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

STORO: I forbindelse med Skiskytter-VM 3. til 13. mars blir det nemlig noen endringer på t-banen, for at Ruter skal ha tilstrekkelig kapasitet til å frakte publikum til Holmenkollen, melder Ruter i en pressemelding.

Linje 3 kjører ikke til Storo

På linje 3, som til vanlig kjører mellom Bøler (Mortensrud) og Storo, blir det endringer i traseen:

Mellom klokken 11.00 og 19.30 kjører nemlig ikke linje 3 strekningen Bøler-Storo, men Bøler-Holmenkollen.

Siste avgang fra Bøler til Storo er klokken 11.01. Siste avgang fra Storo mot Bøler er klokken 12.06. Linje 3 kjører Bøler-Storo igjen fra cirka 19.30.

Det betyr færre avganger til og fra Storo i dette tidsrommet. For å komme til og fra Storo må man benytte ringbanen linje 4 eller 6.

LES OGSÅ: Gode nyheter fra bysykkelordningen: Snart kan du sykle helt hjem

Se bildet større

T-banens linjekart. Det er verdt å merke seg at linje 3 ikke kjører til og fra Storo mellom 11 og 19.30 i perioden 3. til 13. mars. Avgangene fra Bøler kjører til Holmenkollen fra Majorstuen.

Tidligere avganger for erstatningsbussen

En annen viktig endring er at linje 3/3B kjører fra Bøler/Mortensrud to minutter tidligere enn rutetabellen. Dette gjelder for alle stasjonene på hele linjen, hele døgnet, alle dager under VM, opplyser Ruter.

Dette fordi at ekstratogene som settes opp til Holmenkollen (de stopper ikke mellom Majorstuen og Holmenkollen) ikke skal ta igjen ordinær avgang på linje 1 Frognerseteren for tidlig, og dermed bruke lengre tid enn nødvendig på strekningen.

LES OGSÅ: Her er årsaken til at Nydalen t-banestasjon blir forsinket

Senere avganger på linje 1

Linje 1 Ellingsrudåsen-Frognerseteren kjører to minutter senere fra Ellingsrudåsen hele døgnet fra 3. til 13. mars. Dette påvirker avgangstidene fra alle stasjonene langs linjen.

Dette gjøres for at de ekstra ekspressavgangene, som ikke stopper mellom Majorstuen og Holmenkollen, ikke skal ta igjen ordinær avgang til Frognerseteren for tidlig. Det blir 15-minutters frekvens på linje 1 hele driftsdøgnet, også på lørdag og søndag. Tilbudet på linje 2 styrkes også med lange t-banetog på lørdager og søndager i forbindelse med VM.

LES OGSÅ: Nå får hunder kjøre gratis

Kortere tog på linje 5

Tilbudet på strekningen Majorstuen-Frognerseteren økes kraftig med ekstra avganger i forbindelse med VM. For å ha tilstrekkelig vogner tilgjengelig kjører en del avganger på Linje 5 Vestli-Østerås med korte t-banetog fra cirka klokken 11 til klokken 19.30. Det blir dermed noe redusert kapasitet i denne perioden.

– Vi oppfordrer også reisende til Holmenkollen under VM om å beregne god tid. Stadion åpner tre timer før rennstart og det er lurt å være tidlig ute for å sikre seg gode plasser. Skal du reise til Holmenkollen benytt t-banen og Majorstuen stasjon som omstigningspunkt fra andre linjer. Det settes opp to ekstra ekspressavganger i kvarteret som ikke stopper på stasjonene mellom Majorstuen og Holmenkollen. Første ekstraavgang til Holmenkollen er fremme cirka 15 minutter før dørene åpner, skriver Ruter i pressemeldingen.

Og til slutt: Kollektivbilletten for Ruters transportmidler (ikke tog) i Sone 1 er inkludert i arrangementsbilletten til Skiskytter-VM. Skal du reise til Holmenkollen uten arrangementsbillett anbefales at du samtidig kjøper billett for returen.

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse