– Ofte brukt metode

Jobben ble avsluttet, mener maleren. Politiet oppfordrer folk til å tå forholdsregler.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.06.2008 kl 09:36

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDBERG: Jakten på «maleren» leder oss til et firma som oppgir at de driver med «takarbeider».

– Har avsluttet arbeidet

Firmaet, som er registrert i Brønnøysundregistrene, samsvarer delvis med det navnet maleren oppga til Rivö. Med forbindelse til firmaet finner vi både navnet til mannen som undertegnet som maler i kontrakten, og et navn som er identisk med det malerens mobilnummeret er registrert på i telefonkatalogen. Telefonnummeret de opererer med i registeret, er til en fasttelefon, og «eksisterer ikke», får vi beskjed om fra et automatisk svar når vi ringer.

På mobilnummeret får vi etter noen dager kontakt med mannen som skal ha inngått kontrakten med Rivö. Han bekrefter å ha mottatt 5000 kroner, men hevder dette er for vasking, skraping, kjøring og for å ha hatt to mann på jobb i to dager. Han sier at han og oppdragsgiveren ikke ble overens med hvordan jobben skulle gjøres, og at de derfor ble enige om å avbryte avtalen.

– Bør tenke seg om

På Majorstua politistasjon har de ikke fått noen henvendelser om eller anmeldelser av «maleren» på Nordberg, det bekrefter politiførstebetjent Øyvind Matre.

– Generelt kan jeg si at dette høres ut som en ofte brukt måte å lure folk på, særlig på denne tiden av året, og når det er tid for oppussingsarbeider, sier Matre.

– Vi anbefaler folk å foreta en grundig kontroll og sjekk av folk som tilbyr seg slikt arbeid, og tenke seg om før de inngår avtaler med dem, sier han.

For Lars Rivö hjelper det lite. Han må konstatere at når noe virker for godt til å være sant, så er det ofte det.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse