ANNONSE
Annonse

Øl til bankemat

ØL: Pale Ale, Nøgne Ø, Grimstad.

Det finnes øl – og det finnes vin – som kan leske ganen din perfekt etter en bit av Tom-Victors velsmakende schnitzel.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE
Annonse

Dette er ikke det kraftigste måltidet. Derfor kan et forfriskende lyst øl, en lager eller et fyldigere hveteøl gjøre nytten.

I minn munn passer det enda bedre med en litt fastere og litt mørkere ale, som kan gi et fint aromaspill og tilføre en litt spenstigere struktur for å rense opp underveis. Et godt, norsk alternativ er13456 Pale Ale, Nøgne Ø, Grimstad, Norge. Kr 61,40 / 50 cl / 6 % (Grunnsortiment)

Vin kan også fungere aldeles utmerket til denne retten. Både rødt og hvitt er mulig, så lenge vinen ikke blir for kraftig, tørr eller hardt eiket. Hvis du går for rødt, kan pinot noir være den rette druen. Så lenge klimaet er kjølig nok, finnes det gode alternativer både fra Frankrike, Tyskland og Østerrike. Jeg vil også slå et slag fram den østerrikske druen St. Laurent, som tross en del likheter med pinot noir sjelden er å se her til lands. St. Laurent kan i denne sammenhengen matche like bra som pinot noir, dersom du skulle ramle over en lett og ueiket utgave.

Velger du hvitt, er det raskt riesling som dukker opp i synsfeltet. En god riesling vil ha den syren du trenger for å friske det hele opp, kombinert med fylden og fruktigheten som trengs for matche panering, smør og ost. Det viktigste her er ikke hvor denne rieslingen kommer fra, bare den er tørr og frisk, og har god frukt og konsentrasjon. Et godt tysk alternativ er 20830 Riesling Estate Trocken 2006, Weingut Wittmann, Pfalz, Tyskland. Kr 145,- (hovedsortiment), men også på riesling-fronten er det mye bra å velge blant i de fleste kjølige regionene av Europa.

#Av Ole Martin Alfsen

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Dette nettstedet bruker cookies

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

En informasjonskapsel er en mekanisme der din nettleser kan ta vare på informasjon den får fra nettsider, for så å sende disse tilbake til nettsidene igjen senere. Dette gjøres automatisk uten at brukeren trenger å tenke på det.

Informasjonskapslene kan ha flere funksjoner, for eksempel å holde rede på innstillinger, hvilken bruker du er logget inn som, hva du har tilgang til, hjelp til å sørge for at du får tilsendt riktig innhold, sporing av annonsevisninger og annet.

Informasjonskapsler gjør det mulig å holde rede på slike innstillinger og annet over tid, slik at informasjonen er lettere tilgjengelig ved gjentatte besøk til nettstedet. Informasjonskapslene brukes også til midlertidig håndtering av brukerspesifikk informasjon når man besøker forskjellige deler av samme nettsted.

To eksempler fra de mange funkjsonene nettstedet bruker informasjonskapsler for å vedlikeholde: Én informasjonskapsel brukes for å huske innstilling for lydstyrke på videoavspilleren, en annen brukes for å huske om du har krysset vekk denne boksen med informasjon, slik at du ikke trenger å se den igjen neste gang du besøker dette nettstedet fra samme enhet som du bruker nå.

Informasjonskapsler lagres automatisk av nettleseren din som små tekstfiler på din datamaskin. Du kan selv endre innstillinger for hvordan informasjonskapsler skal håndteres i din nettleser.

Informasjonskapsler kan leveres av alle typer innhold på nettstedet, både tekstsider, bilder og annet. Informasjonskapslene sendes kun tilbake til det nettstedet du fikk dem fra, ikke til andre nettsteder.

Mange nettsteder, dette inkludert, fungerer ikke som de skal dersom du ikke tillater bruk av informasjonskapsler.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å håndtere tre nivåer av funksjonalitet:

Kritiske informasjonskapsler brukes til å holde rede på brukerinformasjon, tilgang, personlige innstillinger og annet. Uten disse fungerer ikke nettstedet som det skal.

Analyse-informasjonskapsler brukes for å holde rede på trafikk på nettstedet, hvilke deler av det som er mest populært, hvilke deler som brukes mest og annet. Deler av disse er tredjepart informasjonskaplser levert av eksterne tjenesteleverandører. Informasjonskapsler for analytisk funksjon brukes for å forbedre nettstedet (som er under stadig utvikling), men disse er ikke kritiske for nettstedets funksjonalitet.

Annonse-informasjonskapsler brukes av interne og tredjeparts annonsesystemer for å holde oversikt over og spore visninger av annonser.

Det er lovpålagt krav om at denne informasjonen gjøres tilgjengelig for deg som bruker av nettsteder som benytter slike informasjonskapsler.

NewsFlow - Thin AS

Dette nettstedet bruker cookies.