Omfattende vannskader gjør den nye hallen ubrukelig

Gymbygget på Berg var så godt som ferdig da et vannrør sprang lekk. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Omfattende vannskader i det splitter nye gymbygget på Berg skole gjør at gulv og vegger må rives opp. Trolig kan det ikke tas i bruk før til høsten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.03.2018 kl 19:19

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

BERG: Det nye gymbygget i skolegården på Berg skole, i John Colletts allé, skulle etter planen ha blitt tatt i bruk fredag denne uken.

Men det skjer ikke. En omfattende vannlekkasje, og påfølgende skader på bygningen, utsetter innvielsen på ubestemt tid.

Onsdag går skolen ut med denne meldingen:

«Undervisningsbygg kan fortelle at det nye gymbygget var så godt som ferdig da det dessverre plutselig oppsto en større vannlekkasje. Beklageligvis hadde et vannrør i første etasje sprunget lekk og det har rent ut vann i hele bygget. Vannskadene er så omfattende at vegger og konstruksjoner må rives opp for å tørke. I tillegg må hele det ferdige gulvet i gymsalene rives opp og byttes ut. Reparasjonsarbeider og tørking må til, før man kan sette bygget tilbake i riktig stand.

Undervisningsbygg har per dags dato ikke informasjon om når bygget vil være klart til bruk igjen. På grunn av skadeomfanget, regner man med at arbeidene dessverre vil måtte pågå i hele sommer. Undervisningsbygg beklager situasjonen og vil komme med mer informasjon om fremdriften så fort de har konkrete holdepunkter.»

Se bildet større

REKTOR: Yngvil Hestenes. FOTO: KARL A. KJELSTRUP (ARKIVFOTO)

– Vi er veldig lei oss for det, men det er lite man kan gjøre, sier Berg-rektor Yngvil Hestenes i en kommentar til Nordre Aker Budstikke.

Bygget inneholder to kroppsøvingssaler med tilhørende garderober, dusj og toaletter. De to salene kan slås sammen til en stor sal. Hallen inneholder også musikkrom og øvingsrom.

Undervisningsbygg forklarer mer om hva som har skjedd, her.

LES OGSÅ: Oppføringen av bygget har ikke vært problemfritt. I 2017 stoppet Plan- og bygningsetaten arbeidene fordi det kom i konflikt med vernede trær i skolegården

LES OGSÅ: Fart i boligmarkedet igjen: Solgt 2,3 millioner over prisantydning

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse