Ønsker å nå innvandrerne

Mange sliter med hørselsproblemer. Oslo Hørselslag Nord ønsker å formidle kunnskap blant innvandrere 22.april. (Illustrasjonsfoto)

Når Oslo Hørselslag Nord av HLF inviterer til Åpent Hus tirsdag 22.april, ønsker de å få flere flerkulturelle inn i sitt miljø.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.04.2008 kl 11:47

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GRØNLAND/NORDRE AKER: – Vi håper på oppmøte av "ikkemedlemmer" av flerkulturell og norsk bakgrunn for å informere om våre tilbud, sier leder i Oslo Hørselslag Nord, Berit Anthonessen.

Inspirasjon

Oslo Hørselslag Nord av HLF dekker bydelene Gamle Oslo, Sagene, Grünerløkka samt Nordre Aker.

Tirsdag 22.april holdes det Åpent Hus på Asylet på Grønland. Laget håper gjennom dette å treffe flest mulig mennesker i bydelene.

– Vi har mange tilbud som vi ønsker å gjøre kjent. Vi har et ønske om å få flere flerkulturelle inn i vårt miljø. Jeg tror vi sammen kan skape nye ideer og pågangsmot for arbeidet med å lette hverdagen for mennesker med hørselsrelaterte lidelser, forteller Berit.

I Oslo er det over 5000 medlemmer, fordelt på fire lokallag, og Oslo Hørselslag Nord som bl.a. dekker Gamle Oslo, har litt over 1000 medlemmer.

Informasjonsmøte

På Asylet vil alle som møter opp få god innføring om hvilke tilbud lokallaget til HLF har.

– Tilbudene er mange. Vi har blant annet et veiledningskontor hvor vi yter hjelp til stell og bruk av høreapparat en gang i måneden. I tillegg tilbyr vi kursvirksomhet for en billig penge. Vi har lokale tilrettelagt for hørselshemmede m/teleslynge, sier hun.

I tillegg settes det opp kurs etter ønske.

– Per i dag er følgende kurs i gang: Fransk, italiensk, spansk, billedvev, litteratur/ filosofi og bridge, opplyser Berit Anthonessen.

Hun trekker også frem det sosiale.

– Vi arrangerer turer både med og uten overnatting. I tillegg har vi sosiale sammenkomster både på dagtid og kveldstid avslutter hun.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse