Ønsker flere innvandrere i marka

Hyppig turgåer til tross, stortingspolitikeren Akhtar Chaudry trenger ikke bikkje. – Jeg klarer meg bra nok med min tobente sønn. Her er Chaudry og sønnen Salman (8) (foran) sammen med SVs turlag i helgen.Foto: Anders Jørstad

Naturen er for alle, mente stortings- politiker Akhtar Chaudry (SV) under markatur til Gaupekollen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.06.2009 kl 08:53

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
MARIDALEN: Det var i regi av Nordre Aker SVs sommertur at politikeren sammen med sønnen Salman (8) hang seg på utfordringen å bestige Gaupekollen - 524 meter over havet.

Partiets miljøprofil til tross; til oppmøtet på parkeringsplassen på Skar kunne man telle at kun én av ni SV-patrioter reiste kollektivt med 51-bussen, resten kom kjørende med bil.

Tidsklemma

På turen oppover kunne Chaudry filosofere litt rundt temaet friluftsliv og innvandrere, og da spesielt fra norskpakistaneres synspunkt.

- Det er litt merkelig. For mange av disse innvandrerne kommer fra landsbygda i Pakistan hvor man har rikelig med natur. Men jeg tror mye av grunnen til å de ikke er like flinke som etnisk norske til å oppsøke naturen, skyldes at de kom hit som arbeidsinnvandrere på 70-tallet. Disse jobbet så mye at de rett og slett ikke fikk tid. Mange opptil 16 timer seks, syv dager i uken forklarer Chaudry.

- Ser lyspunker

Tross tidsklemma mener Chaudry han ser lyspunkter på norskpakistanernes inntog i norsk natur, og han oppfordrer alle innvandrere til å oppsøke naturen.

- Fordi det også er deres natur, bør også disse gi sitt bidrag til å bevare naturen. Mye tror jeg handler om at de ikke vet hvordan man skal møte denne naturen. Om man har lyst til å dra på fjellet for eksempel. Hva skal man ha på seg, hvilket utstyr trenger man. Likevel ser jeg at også innvandrere er blitt flinkere til å oppsøke naturen, men de kan selvsagt bli bedre, forteller Chaudry.

Spesielt syn

SV-politikeren som mange husker fra vinterens beinharde nominasjonskamp mot Heikki Holmås, er også selv en flittig turgåer.

- Sist lørdag gikk jeg og min sønn sammen i Nordmarka. Og ved synet av en boligblokk oppdaget vi noe spesielt. Vi kunne se skogen, vannet og masse parabolantenner. Det å kunne se disse tre tingene samtidig, mener jeg gjør norsk natur helt unik, forteller Chaudry.

Vel framme på toppen av Gaupekollen halvannen time senere, kunne de ti turgåerne slappe av med niste og nyte utsikten. Deretter sto den mye lettere veien tilbake for tur.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse