Ønsker forslag om Oslos grønneste

I fjor var det Pitney Bowes som ble kåret til grønneste virksomhet i Oslo. Hvem blir det i år? Du kan komme med forslag!

– Hvilken av alle de grønne virksomheten i grønne Oslo er egentlig grønnest? spør Grønn Hverdag. Nå kan du komme med forslag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

OSLO: Oslo er allerede landets grønneste by. Vi sparer energi ved at vi bor tett og på relativt få kvadratmeter pr hode. Vi kjører buss, trikk eller hopper på en bysykkel på vei til jobb. Utvidet kildesortering er godt i gang. Det samme gjelder fjernvarmen.

– I tillegg har vi en haug med virksomheter som lever av å tilby oss miljøvennlige produkter og tjenester. Vi har bilkollektivet, vi har Ruter, vi har et fabelaktig folkebibliotek, vi har en haug med kinoer, teatre og konsertscener. Vi har Bislett, Ullevål og Jordal amfi. Vi har Fretex, Uff, Robot, dansestudioer og treningssentere. Vi bruker dem alle sammen, sier Kjetil Mygland i Grønn Hverdag. – For mange i hovedstaden er det å være grønn rett og slett noe de sjelden tenker gjennom – det er bare sånn byen fungerer.

Ønsker ditt innspill

Nå skal Grønn Hverdag kåre Oslo grønneste virksomhet. Er det en av våre nesten 700 miljøsertifiserte bedrifter? Er det en av alle dem som lever av å tilby oss tjenester i stedet for ting? Eller hva med dem som arbeider med å hjelpe de menneskene som forbruker minst av alle?

Grønn Hverdag ønsker dine innspill. Skriv noen linjer om hvorfor din bedrift fortjener tittelen "Oslos grønneste 09." Har dere redusert energiforbruket, endret transportpolicy, gjort nyskapende arbeid i forhold til avfallsminimering, materialvalg eller innkjøpsordninger? Eller har dere i løpet av året greid å påvirke ulike samarbeidspartenere til å sette miljø langt høyere opp på agendaen?

Send inn forslaget

Send ditt forslag senest 7. desember til: ostlandet@gronnhverdag.no, eller bruk linken via www.gronnhverdag.no/oslosgronneste.

Vinneren vil bli annonsert i rådhuset 15. desember, og naturligvis også i din lokalavis!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon