Oops! I did it again..

PINLIG: Feilsendte eposter kan få både pinlige og alvorlige følger.

Feilsendte e-poster kan få alvorlige konsekvenser og være kilde til særdeles pinlige situasjoner.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.02.2008 kl 10:30

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
En fersk undersøkelse som Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) har gjennomført, viser at 1 av 5 har mottatt e-post som var ment for andre. Av de 2500 som har deltatt i undersøkelsen, svarer 14 prosent at de selv hadde feilsendt e-post i løpet av det siste året. Dersom e-post med viktig eller konfidensiell informasjon kommer på avveie kan det være kritisk for virksomheten.

– Informasjon er bedriftens viktigste verdi, og det kan være kritisk hvis sensitiv informasjon kommer på avveie. Selskaper som lærer opp sine ansatte i fornuftig e-postbruk, investerer derfor også i selskapets økonomi, sier seniorrådgiver Tone Hoddø Bakås i NorSIS til Newswire. Mange e-poster blir også videresendt til andre mottakere. Dersom dette skjer mange ganger, kan det være at informasjonen på den opprinnelige e-posten ikke var ment for den siste mottakeren.

Komiske følgerEn feilsending trenger ikke alltid å få dramatiske konsekvenser. Likevel skulle nok avsenderen gjerne hatt e-posten usendt. Som da en politisk rådgiver i Arbeiderpartiet i siste valgkamp feilsendte en e-post med strategien for hvordan partiet skulle få Siv Jensen til å fremstå ’’som en surpomp’’. I stedet for å avslutte adressen med smk.dep.no, skrev han smk.no. Mailen havnet dermed ikke hos statsministerens kontor som tenkt, men hos en lokal FrP-politiker som hadde kjøpt domenenavnet smk.no.

Det farlige kopifeltet

En gjenganger i feilsendt informasjon, er videresendte e-poster. Du faller for fristelsen å kommentere en kunde i negative ordelag, posten blir videresendt i flere ledd, og plutselig er det en som har sendt den til den omtalte kunden uten å sjekke hva som sto nederst i samtaletråden.

– Kopifeltet er en annen synder. Du hadde tenkt å bare svare avsenderen, men trykker ’’svar alle’’ i stedet, sier Bakås. I aviskretser humres det av han som ved en feil kopierte til ’’hele redaksjonen’’ da han returnerte en e-post om at det skulle komme en ny, kvinnelig forsterkning til distriktskontoret hans. Han spurte om de ikke kunne sende en ung og formfull en.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse