ANNONSE
Annonse

Oppdaterte Netflix-informasjon – fikk regning på 40.000 kroner

Netflix og tilsvarende strømmetjenester blir flittig brukt i sommerferien. Men vær obs på at svindlere kan ønske å lure deg ved å utgi seg for å kommunisere på vegne av selskapene. Skjermbilde fra Netflix.com.

Grefsenmannen opplevde å få fakturaer fra utlandet på nesten 40.000 kroner på produkter han ikke hadde vært i nærheten av å kjøpe. Netflix bekrefter at svindelforsøk forekommer.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.07.2017 kl 12:56

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

GREFSEN: Grefsenmannen mottok en mail fra det han trodde var Netflix, med Netflixlogo, om at strømmetjenesten ikke fikk trukket månedsbeløpet. Og han ble bedt om å oppdatere betalingsinformasjonen.

Denne meldingen fikk kunden, med link til en innloggingsside. Foto: PRIVAT/SKJERMDUMP

Grefsenmannen forteller at han nylig fikk nytt kredittkort fra Eurocard, og han logget seg videre inn fra meldingen fra det han trodde var Netflix, og oppga Eurocard-nummer og annen etterspurt informasjon.

Denne uken fikk han et aldri så lite sjokk da han åpnet regningen fra Eurocard.

Faktura på nesten 40.000

– Onsdag forrige uke fikk jeg faktura fra Eurocard på nesten 40.000 kroner. For kjøp av elektronikk på nett. I England, USA og Spania. Etter mye mas på kundeservice hos Netflix, bekreftet personen jeg til slutt snakket med muntlig at Netflix har blitt hacket, forteller grefsenmannen videre.

– Jeg ba Netflix sende meg en bekreftelse på hackingen per mail. Men nei, det kunne de ikke gjøre. Jeg har anmeldt saken til politiet, og selvfølgelig sperret kortet. Men dette var slitsomt. Jeg forteller dette nå for å advare andre Netflix-abonnenter.

LES OGSÅ: Facebook utsatt for phishing. Dette må du gjøre hvis du trykket på den falske videoen

Utsettes for phishing

I en e-post til Nordre Aker Budstikke på engelsk fra Netflix' norske pressekontakt, skriver selskapet at de tar brukersikkerheten alvorlig. Netflix har flere tiltak for å hindre at tjenesten og kundekontoene blir utsatt for svindel.

– Dessverre er «phishing scams» («nettfiske» etter sensitiv informasjon, jorn.anm.) vanlig på internett, og angriper populære merkevarer, slik som Netflix og andre selskaper med store kundebaser, for å få brukere til å oppgi personlig informasjon.

Netflix skriver videre at medlemmer som ønsker å vite mer om hvordan de kan sikre sin personlige informasjon mot phishing og andre svindelforsøk, kan besøke netflix.com/security, eller kontakte selskapets kundeservice direkte.

LES OGSÅ: Snart er det slutt på pizza fra Dolly Dimple's. Se hva som overtar

Krediterte beløpet

Grefsenmannen kan fortelle at det nå er lagt ut advarsel på nett, når han forsøker å logge seg inn på siden hvor han oppga kreditkortinfo tidligere.

Nå er nettstedet stengt. Foto: PRIVAT/SKJERMDUMP

I tillegg har Eurocard tatt ansvar, og kreditert han for beløpene.

Det er ikke første gang kunder av Netflix og tilsvarende tjenester blir utsatt for phishing. Tilsvarende e-poster ble sendt ut i 2016. Her forklarer Dinsinde.no hvordan du ser forskjell på ekte og falsk e-post.

LES OGSÅ:

MELD DEG PÅ NYHETSBREV!
Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse