Oppgitt over manglende undergang

Beboere i Heilo Vel har ventet lenge på en undergang til Grefsen-siden – flere av disse barna går i barnehage på oversiden av Ring 3. Jonatan og Kasper skal begynne på Grefsen skole til høsten. Foran f.v.: Are Qvale med Kasper og Vilde, Al og Jenny MacKenzie med Rasmus foran, velleder Solveig Evang, og Johan Brox med Jonatan i blå jakke foran. Kristin Tufte Haga

- Merkelig at det kan gå flere år uten at realiseringen av undergangen blir fulgt opp - også av kommunen, sier Heilo-vel-leder Solveig Evang.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NYDALEN: Solveig Evang - ny leder i Heilo Vel - boligområdet på andre siden av Gunnar Schjelderups vei og Nydalen Kvarter - er oppgitt over enda en undergang-forsinkelse.

Hvem følger opp?

- Vi synes jo det er veldig merkelig i en slik sak som dette - hvor en utbygger i reguleringsplan vedtatt av bystyret, og som også har bestemmelse om at undergangen skal bygges - at det kan gå flere år uten at realiseringen av undergangen blir fulgt opp? Ikke bare fra utbyggers side - men at heller ikke kommunen selv på noen som helst måte sørger for at slike bestemmelser blir etterlevet. Da kan man jo bare inkludere all verdens lovnader i et reguleringsforslag og så droppe å gjøre noe med det innen tidsfristene. Det ser jo ikke ut til å få noen konsekvenser for utbygger likevel, sier Evang.

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med Plan- og bygningsetaten vedrørende etatens rolle i slike problemstillinger, men har ennå ikke mottatt noen tilbakemelding.

Naturlig krysningspunkt

- Undergangen er viktig å få på plass. Helt siden Heilo ble utbygd på 50-tallet, har det vært ferdsel der hvor undergangen skal komme. De som hadde barn her på den tiden, forteller at ungene hadde en farlig skolevei ved først å krysse toglinja, for deretter å gå over Ringveien. Det var riktignok ikke så mye trafikk den gangen. Gangbru over ringveien kom etter hvert, og beboerne her har også hele tiden hørt at det skulle komme undergang under Gjøvikbanen. Men den gang ei! sier en skuffet velleder.

- Det er mange barn og ungdommer i området her, på begge sider av Ringveien. For å komme til skoler - blant annet også Grefsen barneskole - og barnehager er dette et naturlig krysningspunkt. Slik det er nå, kjører forelder barna sine hit og dit, pga. mange trafikkfarlige veier og kryss (bl.a. Storokrysset og undergangen ved Nydalen stasjon), noe som fører til enda mer biltrafikk. Med undergangen på plass, ville mange flere kunne gå/sykle, sier Evang videre.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...