Oppussing og kortere ventelister

Oppussing og kortere ventelister

Stryker-feberen herjer på Grefsen.

– 4 millioner skal blant annet brukes på nye etasjer på Schous, og på å få ned ventelister, sier Aud Kvalbein (KrF).

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.11.2009 kl 16:50

OSLO: Fra budsjettforliket mellom Venstre, Høyre, Frp og KrF, om Oslo Musikk- og kulturskole, heter det blant annet følgende: «Byrådet bes legge til rette for at Musikk- og kulturskolen kan overta ytterligere to etasjer på Schous bl.a. for å kunne videreføre det tilbudet i dans som er etablert på Ruseløkka skole. For øvrig brukes de ekstramidlene som tilføres i budsjettet, til å redusere ventelistene og til å opprettholde samarbeidet med korpsene og skolenes orkestre, uten at taktsene økes ut over normal prisstigning.»

LES OGSÅ: Rybak-effekten herjer på Grefsen

Hva blir igjen?

Hvor mye som eventuelt kan bli igjen av 4 millioner

— etter at de nye lokalene er ferdig til bruk på Schous

— har NAB foreløpig ikke fått noe tall på.— Men de øvrige pengene skal brukes på å redusere ventelister og fortsette samarbeid med korps og orkestre slik at det blir mulig, sier Aud Kvalbein (KrF) til

avisen.


Avisen har også vært i kontakt med Oslo Musikk og kulturskole, ved rektor Olav Kjøk, som ikke nå vil spekulere i hvor mye de nye lokalene vil koste, og hvor mye som eventuelt blir igjen til andre tiltak.

Mulig samarbeid

I tillegg i vedtaket heter det også: «Bystyret ber byrådet i denne sammenheng utrede muligheten for at kommunen etablerer et samarbeid med ideelle og private aktører, basert på rammeavtaler om kjøp av kultur- og musikkskoletjenester.»

— Vi vil styrke Musikk- og kulturskolen slik at flere barn og unge kan ha glede av tilbudet, og ønsker å målrette arbeidet mer. Noe vi vil komme tilbake til når byrådet neste år legger frem saken om skolen, sier Kvalbein og KrF.

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!