ANNONSE
Annonse

Oppussing og kortere ventelister

Stryker-feberen herjer på Grefsen.

– 4 millioner skal blant annet brukes på nye etasjer på Schous, og på å få ned ventelister, sier Aud Kvalbein (KrF).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.11.2009 kl 16:50

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: Fra budsjettforliket mellom Venstre, Høyre, Frp og KrF, om Oslo Musikk- og kulturskole, heter det blant annet følgende: «Byrådet bes legge til rette for at Musikk- og kulturskolen kan overta ytterligere to etasjer på Schous bl.a. for å kunne videreføre det tilbudet i dans som er etablert på Ruseløkka skole. For øvrig brukes de ekstramidlene som tilføres i budsjettet, til å redusere ventelistene og til å opprettholde samarbeidet med korpsene og skolenes orkestre, uten at taktsene økes ut over normal prisstigning.»

LES OGSÅ: Rybak-effekten herjer på Grefsen

Hva blir igjen?

Hvor mye som eventuelt kan bli igjen av 4 millioner

— etter at de nye lokalene er ferdig til bruk på Schous

— har NAB foreløpig ikke fått noe tall på.

— Men de øvrige pengene skal brukes på å redusere ventelister og fortsette samarbeid med korps og orkestre slik at det blir mulig, sier Aud Kvalbein (KrF) til

avisen.

Avisen har også vært i kontakt med Oslo Musikk og kulturskole, ved rektor Olav Kjøk, som ikke nå vil spekulere i hvor mye de nye lokalene vil koste, og hvor mye som eventuelt blir igjen til andre tiltak.

Mulig samarbeid

I tillegg i vedtaket heter det også: «Bystyret ber byrådet i denne sammenheng utrede muligheten for at kommunen etablerer et samarbeid med ideelle og private aktører, basert på rammeavtaler om kjøp av kultur- og musikkskoletjenester.»

— Vi vil styrke Musikk- og kulturskolen slik at flere barn og unge kan ha glede av tilbudet, og ønsker å målrette arbeidet mer. Noe vi vil komme tilbake til når byrådet neste år legger frem saken om skolen, sier Kvalbein og KrF.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse