Bli med på søndag: Orientering med 100 års skihistorie

 

På søndag er det sesongåpning av årets turorientering i Nordmarka, med poster inspirert av fortellinger fra mer enn 100 år gammel skihistorie.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.04.2010 kl 11:14

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

SOGN: Nydalen skiklubb åpner årets turorientering i Nordmarka søndag 25.april med egen stand på Sognsvann.

100 år gammel skihistorie

– Og som oppladning til Ski-VM neste år har vi, i samarbeid med forfatteren Thor Gotaas, laget egne temaposter langs den gamle 50-kilometer-traséen i Nordmarka. Postene blir med spennende fortellinger fra en over 100 år gammel skihistorie, forteller Emma Green i skiklubben.

Nye steder

– Noe av det fine med turorientering er at man gjennom hele sesongen kan oppdage nye steder i marka, og ikke minst bli tryggere på bruken av kart og kompass. Postene kan selvsagt tas i eget tempo og valgfri rekkefølge, sier Green, og legger til at løypelegger i år til og med er en verdensmesterr i orientering.

Verdensmester

– Tidligere Nydalen-medlem og godt kjent i Nordmarka, Marianne Andersen, har lagt ut poster som egner seg både for nybegynnere og for de mer rutinerte orienteringsløperne. Det finnes også egne poster spesielt tilrettelagt for syklister og barnefamilier. Vi håper jo på å få flest mulig Oslofolk ut i marka!

Og søndag 9. mai skjer det også ting ved Sognsvann.

– Da blir det infodag og "Finn Fram"-dagen, med mange spennende aktiviteter med kart og kompass for barn! ifølge Green.

Mer info: www.nydalen.idrett.no.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse