ANNONSE
Annonse

- Oslo er Skandinavias beste musikkby

- En fantastisk musikkby: Behnam Farazollahi mener Oslo har et musikkliv med en bredde våre nabobyer og land kan misunne oss. Foto: Arkivfoto

Fra i dag av er Bandwagon-låtene tilgjengelige for lyttere, og skal vi tro tidligere pr-sjef i by: Larm og utgiver av ENO, Behnam Farazollahi, har vi mye å glede oss til.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.05.2013 kl 09:23

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: - Oslo er en fantastisk musikkby.

- Det er et utrolig mangfold her, noe som gjør det interressant for musikere å jobbe her. Få byer kan tilby samme bredden innen musikk. Her er det dyrket frem mye forskjellig innen alt fra jazz til elektronika, space disco og metall, sier Behnam Farazollahi.

Trendsettere innen musikk

Farazollahi er tidligere pr-sjef i by: Larm, Slottsfjell og Musikkfest Oslo, samt at han har vært manager for en rekke musikere. I dag er han utgiver for musikkmagasinet ENO.

I følge ham er Oslo en trendsetterby når det kommer til musikk.

- Oslo har absolutt satt sine spor på kartet internasjonalt. Elektronika og space disco har spredd seg herfra og ut i verden. Også mer og mer popmusikk herfra gjør det bra ute i verden, men det er klart at vi har igjen fått innflytelse fra andre land.

LES OGSÅ: - En arena for band litt i vannskorpa

Gode muligheter i Oslo

Fra i dag av kan du klikke deg inn på dittoslo.no/bandwagon og høre - og stemme - på din favoritt bandwagon-låt.

Sammen med en ekstern jury er det nemlig du som bestemmer hvilke låter og musikere som havner i Oslos lokalfinale i august.

Skal vi tro Farazollahi bør det ligge mye bra der ute. Han mener unge musikere har gode muligheter i Oslo, og kaller Oslo Skandinavias beste musikkby.

- Det at man kan spille konserter, fordi det finnes så mange gode scener her er positivt. Det gir erfaringer og det er klart at man må stå mange ganger på en scene for å nå frem hos folk.

- Nå har vi også fått popsenteret og tilbud som gjør at ungdom kan øve, legger han til.

LES OGSÅ: Lars Vaular: - Sett deg mål og jobb knallhardt

Krever hardt arbeid

Farazollahi synes konkurranser som Bandwagon og Ungdommens kulturmønstring (UKM) kan være gode utgangspunkt for å lykkes med musikken. Likevel kommer man ikke unna at det krever hardt arbeid.

- Det er mange som begynner med det som utgangspunkt, men skal man drive med musikk, så må man bare prøve og feile og prøve og feile. Om jeg husker rett så begynte Karpe Diem i UKM, og har senere blitt det de er i dag. Men oppskriften er hard jobbing, sier han.

Klikk deg inn her for å høre, og stemme, på Bandwagon-låtene fra Oslo

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse