Oslo fikser fyrverkeri for deg på nyttårsaften

Fyrverkeri ved Rådhuset og på Furuset på nyttårsaften.

Når klokka slår midnatt og vi endtrer det nye året, svir Oslo kommune av et skikkelig festfyrverkerishow for innbyggerne.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: Klokken 24.00 nyttårsaften kan Oslo-borgerne igjen oppleve et fantastisk fyrverkeri. Oslo kommunes festfyrverkeri skytes opp både fra Oslo Havn og Furuset idrettspark, opplyser Bymiljøetaten i en pressemelding.

Fyrverkeriet starter ved midnatt og varer i cirka ti minutter. I sentrum skytes fyrverkeriet opp fra en flåte i havnebassenget like sør for Rådhuset, og i Groruddalen er det Furuset idrettspark som er oppskytingssted.

Ikke møt opp!

Vil du se fyrverkeriet, er det imidlertid ikke nødvendig å oppsøke oppskytningsstedene.

Fyrverkeriet sees best på avstand, minner Bymiljøetaten.

– Vi oppfordrer til ikke å møte opp på verken Rådhusplassen eller ved Furuset idrettspark, men har følgende henstilling til publikum som eventuelt likevel møter fram på oppskytingsstedene:

  • Følg anvisningen på stedet
  • Medbragt fyrverkeri vil bli tatt i forvaring av politiet
  • Bruk kollektivtransport
  • Rådhusplassen er ikke et godt egnet sted for barn under oppskytingen. Av erfaring blir det trengsel, mye støy og mange alkoholpåvirkede personer her i tiden før og under oppskytingen

Forebyggende tiltak

Fyrverkeriet er et forebyggende sikkerhetstiltak for å hindre ulovlig bruk av fyrverkeri og skader i forbindelse med nyttårsfeiringen.

Raketter med styrepinne er forbudt over alt. Innenfor Ring 2 og i trehusbebyggelsen på Vålerenga og Kampen er det totalforbud mot alle typer privat fyrverkeri.

Oslo politidistrikt opplyser at reaksjonen for oppskyting av fyrverkerirakett med styrepinne normalt er et forelegg på minimum 7000 kroner.

Det er Bymiljøetaten i Oslo kommune som koordinerer fyrverkeriene ved hjelp av Unique Pyrotechnic som står for årets oppskyting.

LES FLERE SAKER FRA NORDRE AKER BUDSTIKKE HER!

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse