Oslo knuste Bergen i rugbyfinalen

GULLGLIS: Øverst fra venstre: Sonja Løkhaug, Cathinka Walberg, Aina Øverås Skott, Camilla Pedersen, Camilla Grøtta. Nederst fra venstre: Anna Michniewicz, Martine Berg Hannevik, Pauline Särg, Elisabeth Lohre. Laget er en god blanding med studenter og jenter i jobb.

Oslo Rugbyklubb vant sjulagsturneringen denne helgen. Og jentene knuste Bergen i finalen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.04.2012 kl 15:21

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

SETTER STANDARDEN: Cathinka Walberg (Oslo-blå drakt, høyre) takler en spiller fra NTNUI. Aina Øverås Skott (Oslo-blå drakt, venstre) løper opp i support. FOTO: Foto: Tatiana A. Igumnova

VALLHALL: - Endelig slo vi Bergen! Dette er det laget vi ønsker å slå aller mest, sier manager og spiller Sonja Løkhaug.

Stor glede

Oslojentene har de to siste årene sett Bergen stikke av med gullet både i norgescupen og sjulagsturneringen i Vallhall. Men i år kunne rugbyjentene juble etter 12-5 seier over BSI Rugbyklubb.

Etter kampen klarte ikke jentene holde tårene tilbake.

- Vi har jobbet så utrolig hardt for dette i hele vinter. Derfor var det ekstra deilig at vi endelig klarte å slå dem. Det var vanskelig å holde tårene tilbake, sier Løkhaug.

Se video på Oslo Rugbys hjemmeside

Hun mener at denne seieren er utrolig viktig.

- Denne seiren skal sette eksempel for hvordan vi vil spille resten av sesongen, sier hun.

Voksende sport

Nå venter norgescupen som starter 21. april i Stavanger. Jentene, som har sin hjemmebane på Ekeberg, har spillere fra hele Oslo.

Les flere sportsnyheter på dittOslo

Sonja Løkhaug har også merket større pågang de siste årene for rugby blant jenter i hovedstaden.

- Flere av spillerne våre kommer fra håndball og sprint. Rugby er en tøffere og annerledes sport. I Norge har stadig flere jenter begynt med kontaktidrett. Så derfor passer rugby for alle som ønsker en litt aggressiv sport med mye lagfølelse, sier hun.

Laget har også stilt ut trofeet de vant hos hovedsponsoren Amundsen bar og grill.

- Vi er utrolige stolte over det trofeet. Nå kan alle nyte det på trofehyllen der, smiler Løkhaug.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse