ANNONSE
Annonse

Viser veien videre

– Oslo kommune er ikke en butikk

Prosjektleder for pilot Alders- og demensvennlig by/bydel, Heidi Nordal styrer alders- og demensvennlig-skuta inn i fremtiden, med eldre- og sosialbyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) og bydelsdirektør i Nordre Aker, Øyvind Henriksen, foran. Her Frivillighetssentralen på Kringsjås elektriske sykkel med vogn. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Og innbyggerne er ikke kunder. Men det er ingen grunn til at ikke kommunen selv skal yte best mulig service som om den skulle vært det, sier byråd for eldre, helse og sosial-tjenester, Inga Marte Thorkildsen (SV).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.02.2016 kl 14:05

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KRINGSJÅ: I 2030 forventes at 20 prosent av befolkningen er over 67 år. I dag er det 7000 demente i Oslo. I 2040 vil tallet være doblet.

Det var en interessert og engasjert byråd for eldre, helse og sosialtjenester, Inga Marte Thorkildsen (SV), som møtte opp på Frivillighetssentralen på Kringsjå. For å høre mer om Nordre Akers prosjekt: Alders- og demensvennlig bydel.

LES OGSÅ: Presten som tar et rått oppgjør med Kirken

Selvstendige, aktive og trygge eldre

Et toårig pilotprosjekt som med vellykkede tiltak skal vise vei for resten av Oslo om hvordan ta vare på eldre i fremtiden. Også med stor fokus på hvordan bo hjemme lengst mulig, i tillegg til veien videre mot flest mulig selvstendige, aktive og trygge eldre.

Her kan du lese mer om bakgrunnen og prosjektet.

– Engasjert selv

Prosjektleder Heidi Nordal fra bydel Nordre Aker fortalte og forklarte for byråden. Som så ut til å like det hun hørte.

– Dette blir et veldig spennende prosjekt å følge med på fremover, og noe jeg virkelig selv også skal engasjere meg i. Dette handler jo om oss alle, alle skal bli eldre. Og flott at en bydel som fra før av scorer høyt på brukerundersøkelser ikke lener seg tilbake, men tar utfordringen om å gjøre det enda bedre gjennom dette prosjektet, sa Thorkildsen etter presentasjonen.

LES OGSÅ: GPS-bande herjer på Østlandet og i Nordre Aker. Disse bilmerkene er de ute etter

– Hva er et godt liv?

Byråden liker spesielt godt stor fokus på innbyggerinitiativ og medvirkning.

– Kommunen skal ikke overta folks liv, men lytte til hva folk selv ønsker og kan bidra med. Hva er et godt liv for noen, er ikke nødvendigvis et godt liv for andre. Oslo kommune er ikke en butikk, og innbyggerne er ikke kunder. Men det er ingen grunn til at ikke kommunen selv skal være bevisst på yte best mulig service som om den skulle vært det.

Bydelen har også nylig invitert til kick off og store folkemøter, nettopp for å samle innbyggerne og høre mer om hva de legger i en best mulig hverdag for eldre - her kan du lese mer.

PÅMELDINGSSKJEMA TIL FOLKEMØTE NEDERST I SAKEN, ELLER FØLG DENNE LINKEN

– Opprettholde entusiasmen

Det er mye energi i det pågående pilotprosjektet.

– Jeg tenker at det også blir viktig å jobbe for å opprettholde energien og entusiasmen i arbeidet, også etter at pilotperioden er ferdig. Et slikt prosjekt tror jeg også kan bidra til at bydelene i fremtiden vil dele mer erfaringer og kunnskap mot felles mål, i motsetning til å konkurrere mot hverandre, sa også byråden.

Thorkildsen har vært byråd for eldre, helse og sosialtjenester i noen uker.

LES OGSÅ: 50 - 70 prosent av alle legebesøk handler om stress

– Mye felles

– Jeg synes jeg har fått en kjempeflott ny jobb. Jeg opplever også stadig at det er mye som er felles for de områdene jeg har ansvar for, eldre, funksjonshemmete, flyktninger. Mye vi har snakket om her i dag om veien videre i eldres fremtidige hverdag, er også gode innspill i det videre arbeidet på de andre områdene, sa også byråden.

Så var det klart for lunch med brukerne ved Frivillighetssentralen ved Kringsjå.

Folkemøtet

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse