ANNONSE
Annonse

Oslo under lupen i BBCs reiseguide for forretningsfolk

Ber de tilreisende om å forberede kredittkortene sine på «knyttneveslag».

Foto: Foto: Magne Mellem Enoksen

Ber de tilreisende om å forberede kredittkortene sine på «knyttneveslag».

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.10.2014 kl 13:02

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: BBCs anerkjente business-reiseguide tok nylig for seg Oslo som destinasjon, under den kanskje ikke altfor overraskende overskriften «Doing business in a spendy city». 

Det britiske kringkastingsselskapet innleder imidlertid med å fortelle at forretningsreisende angivelig puster lettet ut, når de hører deres neste oppdrag vil være i Oslo.

«Maten er deilig, i hvert fall om man liker fisk, og norske handelsfolk er varme og imøtekommende», står det i artikkelen - men passer samtidig på å understreke at de tilreisende må forberede kredittkortet på «knyttneveslag».

Dette fordi den norske hovedstaden blir rangert som én av verdens 20 mest kostbare byer.

Dyr by

Reiseguiden beskriver Oslo som pulserende, der innbyggerne har rykte på seg for å være «svært effektive, seriøse og kreative, som har bidratt til å gi nordmenn en unik miks. Det har igjen ledet til ekspertise på felt som spenner seg fra finans til telekommunikasjon, takket være landets enorme oljeressurser».

Opera, Statoil og Telenor blir videre nevnt som anerkjente, norske selskaper.  

Ikke overraskende trekkes også Norges mange fjorder frem i artikkelen. BBC skriver blant annet at Oslo er «lokalisert på tuppen av en av Norges mange vakre fjorder, som gir byen et frodig og vakkert bakteppe og et temperert klima sammenlignet med Nord-Norge».

Kjente turistattraksjoner trekkes frem

Operaen i Bjørvika blir nevnt som en attraksjon hvor turister kan betrakte byggverket som en «arena i verdensklasse», mens restaurantene Lofoten fiskerestaurant på Aker Brygge og Ekebergrestauranten blir trukket frem som ideelle steder for å spise og slappe av.

Artikkelen oppfordrer også tilreisende om å sjekke ut skulpturparken på Ekeberg og hoppsimulatoren i Holmenkollen. 

LES OGSÅ: «Kaninen spiste opp billetten min!»

LES OGSÅ: Mirakelguttens sterke skihistorie ble dokumentarfilm

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse