Oslos eldste rutebuss går til Grefsenkollen

- Folk stopper på gaten og vinker til oss!

I front: Veteranbussen tiltrekker mye oppmerksomhet når den er ute på veien.

Jon Kloster, Lars Petter Fosdahl og Sigmund Ruud er strålende fornøyde. Endelig er Grefsenkollen-ekspressen en realitet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.06.2013 kl 11:27

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Ut på tur: Jon Kloster og Lars Petter Fosdahl har allerede funnet seg godt tilrette i veteranbussen.

Se bildet større

En bussjåfør...: Og Geir Garstad er utvilsomt en mann med godt humør.

Se bildet større

Veteranbuss til folket: Daglig leder Privatmegleren Renommé, Sigmund Ruud, sjåfør Geir Garstad, Jon Kloster og Lars Petter Fosdahl ved Grefsenkollen er godt fornøyd med spleiselaget. FOTO: Foto: Elisabeth Wang

KJELSÅS/GREFSEN: - Ja, velkommen inn, og bare sett deg hvor du vil! smiler Jon Kloster, styreleder ved Grefsenkollen.

Den svært så sjarmerende gule bussen har akkurat plukket opp undertegnede journalist midt i Storo-krysset.

En Volvo 1969 snutebuss med 28 originale skinnseter og en strålende blid sjåfør - pent antrukket, med hatt og jakke.

- Vi hadde jomfruturen nå på lørdag og det gikk som smurt. Vi var litt spente på de siste bakkene opp, men det funket bra, sier Kloster.

- Tilgjengelig for alle

Arbeidet med å gjøre Grefsenkollen mer tilgjengelig har pågått i flere år. Vanlig buss går bare på søndager.

- Vi hadde ønske om at dette skulle være et gratis-tilbud til folk som vil besøke Grefsenkollen, men selv om tilbudet er gratis koster det selvsagt penger.

Nettopp derfor er vi utrolig glade for å ha fått med oss Privatmegleren som sponsor, sier prosjektleder ved Grefsenkollen, Lars Petter Fosdahl.

LES OGSÅ: Taubane til Grefsenkollen?

De fant veteranbussen, som tidligere har hatt sin faste rute i Mandal, på Finn.no. I første omgang leier de den frem til september - det vesentlige var om den klarte bakkene frem til utsiktstoppen Grefsenkollen.

- Den tiltrekker seg utvilsomt oppmerksomhet, og det synes vi er veldig hyggelig, sier Fosdahl, og løfter armen i været for å vinke til et knippe barn som fulle av iver står og vinker fra fortauet.

- Det er veldig hyggelig for oss å være med å støtte dette tilbudet. Grefsenkollen, med alle sine arrangementer og sosial hygge, er viktig for folk i nærmiljøet.

Nå er vi med på å gjøre det enklere for folk å ta seg opp dit, også hvis man er dårlig til bens, og/eller ikke disponerer egen bil, sier Sigmund Ruud i Privatmegleren Renommé.

LES OGSÅ: Ta turen opp over Oslo

Historisk sus i 2013

Med musikk fra en svunnen tid over anlegget er det som tiden forsvinner. Man kjenner hvordan skuldrene senkes.

- Vi kaller den Grefsenkollen-ekspressen, men det er klart, alt er relativt, sier Kloster, som understreker at turen kun tar rundt 15 minutter.

- Veteranbussen settes opp fra denne uken, onsdag til og med lørdag, med flest avganger på lørdager. Rutetidene ligger på siden vår på Facebook, men vi vil også forsøke å få satt de opp på aktuelle steder i området, sier Kloster.

Bussjåfør for anledningen, Geir Garstad, smiler bredt fra førersetet. Han er pensjonert bussjåfør og lærer, men synes tydelig det er godt å være tilbake ved det store rattet.

- Vi har behov for flere bussjåfører. Til nå har vi hatt litt flaks, men det er bare å si i fra hvis det kunne være interessant, sier Kloster og legger til:

- Nå håper vi selvsagt så mange som mulig benytter seg av dette gratis-tilbudet. Jo flere - jo bedre!

LES OGSÅ: Stor deltagelse på Grefsenkollen Opp

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse