=Oslos julebok er klar

=Oslo-selgere med julebok fra mandag 24.november

En verdig bok produsert av og med =Oslos selgere. Samt eksklusivt intervju med Kronprins Haakon.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.11.2008 kl 14:24

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: =Oslo fikk nylig celebert besøk da Kronprinsen gjestet Oslos magasinselgende hjemløse og vanskeligstilte.

Kronpen om engasjement

I det eksklusive intervjuet med =Oslo forteller Kronprinsen om verdighet, rusavhengighet og sitt engasjement for verdens vanskeligstilte. Han gir også innblikk i egne juleminner, forbilder og yrkesvalg.

– Det er en stor anerkjennelse for =Oslos arbeid, alle selgerne og hovedstadens vanskeligstilte å møte slik oppmerksomhet fra Kronprinsen og Slottet, sier kulturredaktør og journalist Kari Bu.

Selgernes tekster

Som tidligere =Oslo Julebøker er årets bok bygget opp av selgernes egne tekster, med dikt, noveller og personlige historier.

– Årets julebok har litterære kvaliteter som vil overraske mange. Vår julebok-produksjon er langvarig og ofte krevende, fordi det er utfordrende å produsere tekst som hjemløs eller rusavhengig. Derfor er det også svært imponerende å se hva som er levert inn i år. Her er det mange som har vist enorm menneskelig styrke, forteller ansvarlig redaktør Anlov P. Mathiesen.

Forfatterbidrag

I løpet av bokens 144 sider er det også funnet plass til etablerte forfattere. Både Anne B. Ragde, Frid Ingulstad og Jon Bing er på plass med egne bidrag.

– Samspillet mellom tekster fra selgere og fra mer kjente forfattere er viktig, for gir boken både verdighet og perspektiv. Vi kan selvsagt ikke ha altfor mange kjente navn med i en slik bok, og heldigvis er vi i en situasjon hvor vi kan velge. Valgene vi falt på i år er vi særdeles godt fornøyd med, sier Mathiesen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse