Oslos lokalaviser fortsatt populære

Nye lesertall ble presentert tirsdag.

FOTO: Foto: Vemund Sveen Finstad

Løssalgs- og riksaviser mister mange lesere. For Mediehuset dittOslo er nedgangen kun marginal. Samtidig er den digitale veksten formidabel.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.09.2013 kl 15:19

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

FOTO: Foto: Ole Narverud

OSLO: Medievanene endrer seg. Du merker det kanskje du også? Leser du like mange papiraviser som før? Nei, de fleste gjør ikke det.

I dette krevende markedet holder Mediehuset dittOslo godt stand. Oslo-beboere leser fortsatt lokalavisene sine på papir med stor appetitt. Og nettavisene våre er på full fart framover.

Dominerende aktør

Nye lesertall fra Mediebedriftenes Landsforening (MBL) viser at Mediehuset dittOslos papirutgaver har 160.000 lesere. Vi har kun mistet 4000 lesere siste halvår, eller 2,4 prosent.

Tallene skaper glede i mediehuset.

- Dette skal vi være godt fornøyde med. For eksempel har våre utgaver i sentrum aldri hatt høyere lesning pr. eksemplar, sier ansvarlig redaktør Tore Bollingmo.

Enda hyggeligere synes Bollingmo det er å se den digitale utviklingen. Mediehuset dittOslo vokser med 18 prosent på nett.

- At vi er nære 100.000 lesere på ukesbasis, viser at vi er en dominerende aktør lokalt også digitalt, sier den ansvarlige redaktøren.

LES OGSÅ: Leder an i Oslo-markedet

Fin økning også på papir

Noen av lokalavisene våre på papir øker i antall lesere, som Nordstrands Blad.

- Vi har hatt atskillige utfordringer knyttet til ressurser og distribusjon, men klarer likevel å vinne frem med vår satsing på lokale nyheter med en bred appell, sier Nordstrands Blads redaktør Henrik B. Meidell.

LES OGSÅ: - Det beste fra Oslo blir enda bedre

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse