Øst og vest knyttes sammen

 

På søndag er det "førpremiere" på den nye T- baneringen. Det vil være mulig å kjøre hele strekningen mellom Ullevål stadion og Carl Berners plass. Med nye Sinsen stasjon er t- baneringen fullført.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.08.2006 kl 12:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker: Med den nye T- baneringen fordobles antall avganger mellom Nydalen, Storo, Carl Berners plass og sentrumsstasjonene. Hvert 7, 5 minutt vil det gå tog i begge retninger, og det er linjen mellom Bergkrystallen og Husebybakken som nå får ny rute via T- baneringen. Linje 5 mellom Vestli og Storo går allerede i ringen.

Fullført før tiden

Som et av de største kollektivprosjektene i Oslos historie har T- baneringen kostet 1, 4 millioner kroner. Første etappe av strekningen åpnet sommeren 2003 med nye stasjoner i Nydalen og på Storo. Nå er den cirka fem kilometer lange linjen ferdigstilt, melder Oslo kommune.

Sommeren 2003 gikk det ras i tunnelen under Hasle. Likevel er arbeidene på ringen fullført før opprinnelig planlagt. Det er Samferdselsetaten i Oslo som har vært byggherre for prosjektet og traffikantene har bidratt med finansiering gjennom Oslopakke 2.

Mest trafikkertEtter at BI flyttet til Nydalen høsten 2005 med over 8000 studenter, er Nydalen stasjon blitt en av de aller mest trafikkerte stasjonene i Oslos T- banenett. Oslo kommune kan fortelle at det er allerede lagt planer om en betydelig byutvikling langs sporområdet mellom Storo og Sinsen.

Kronprinsen kommerMandag 21. august foretar H.K.H. kronprins Haakon den høytidelige åpningen, før ordinær passasjertrafikk starter cirka klokken 14.00. Mandag morgen og formiddag er det ingen T-bane-trafikk på den nye strekningen mellom Storo og Carl Berners plass.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse