Over 1000 vil være med dem nedover Akerselva i gummibåt

Akerselva strekker seg fra Maridalsvanet til Bjørvika. Her fra Nydalen ved Gjerdrums vei. Kim-André Kråkmo og Jon Amund Fosstuen Vikan har tatt initiativ til storstilt flytings i juli. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP/PRIVAT

Arrangementet «Akerselva Flytings» har dukket opp på Facebook.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.02.2017 kl 16:24

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

AKERSELVA: I fjor tok facebook-arrangementet Norges lengste vannsklie helt av, og ble en folkefest på Sagene i juni.

Nå har et liknende arrangement fått oppmerksomhet. Det heter «Akerselva Flytings». Datoen er 8. juli 2017 klokken 12, og sted er satt til Frysja 33, rett nedenfor fossefallet ved Brekkedammen.

«DET HER BLIR KONGE. Vi skal flyte ned akerselva å drikke gode drikker. KOS. Dette arrangementet er åpent for alle og vi ønsker at flest mulig har med seg en liten båt og joiner nedover langs elven,» står det i arrangementsbeskrivelsen.

Over 1000 vil være med

Se bildet større

Skjermdump fra Facebook.

Og interessen har mildt sagt tatt av. Torsdag ettermiddag har over 1100 mennesker meldt sin interesse for arrangementet, og godt over 100 sier de skal delta.

Arrangementet ble opprettet klokken 13 på onsdag, bekrefter Jon Amund Fosstuen Vikan, som er en av to arrangører. Sammen med kompisen, Tåsen-gutten Kim-André Kråkmo, var det egentlig et vennearrangement han hadde tenkt seg.

– Vi lagde dette arrangementet fordi vi rett og slett ønsket å gjøre noe morsomt med guttegjengen vår. Dette har blitt gjennomført spontant før, men nå valgte vi å gjøre dette offentlig for å kunne ha med oss en massiv gjeng nedover langs Akerselva, sier Vikan til Nordre Aker Budstikke.

Men ettersom responsen på arrangementet har eksplodert det siste døgnet har kameratene begynt å tenke litt større.

– Vi har lyst til å inkludere flest mulig mennesker som kan være med å ha en morsom dag langs elven, sier Vikan, og kan avsløre at det jobbes med å få med noen artister og annen underholdning langs elva.

LES OGSÅ: Full utrykning til Brekkedammen etter mistanke om drukning i Akerselva

Er i planleggingsfasen

Fra Oslo politidistrikt får vi opplyst at arrangementer av denne størrelsen krever varsling til politiet i forkant, og tillatelse fra grunneier, som i dette tilfellet er Oslo kommune.

– Vi har ikke fastbestemt ruten eller innledet dialog med kommunen enda, men det gjør vi fortløpende om nødvendig, sier Vikan.

Han understreker at de vil ta sikkerheten alvorlig og informere om dette etterhvert som planleggingen skrider frem, men at planleggingen ennå bare er i startfasen.

LES OGSÅ: I fjor ble Brekkedammen tappet ned

Dafting

På siden til arrangementet er det folk som kommenterer at de har gjort det samme tidligere, og at de da gikk forbi farlige strekninger underveis. Det kommenteres også at et slikt stunt krever høy nok vannstand i elva, noe det ikke nødvendigvis er om det blir en tørr sommer.

– Hvordan ser dere for dere at fossene skal forseres?

– Fossene kan forseres ved å bære båtene, men som sagt dette er noe vi undersøker, sier Vikan, som vil komme tilbake med flere detaljer rundt arrangementet senere.

Se bildet større

Frysja 33 ligger nedenfor fossefallet fra Brekkedammen øverst i Akerselva. (ARKIVFOTO)

Andre har kommentert på arrangementssiden at dette konseptet har et navn, nemlig «dafting» – en blanding av daffing og rafting. Det vises til en ti år gammel artikkel i Østlandsposten om fenomenet.

Politiet understreker at det ikke er tillatt å nyte alkohol i det offentlige rom.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse