Over 300 på visning

Rekordmange var interesserte i Bjørnstad gård i Maridalen. Megleren har ikke opplevd maken. Foto Utlånt fra Norsk Landbruksmegling AS

Til tross for «eksepsjonelt stor interesse» for gårdsbruket i Maridalen, ble det ikke salg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.09.2009 kl 09:10

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
MARIDALEN: Men det var ikke på grunn av manglende interesse for dødsboet.

— Da vi nådde 300 på visningen sluttet vi å telle, sier Rolf Langeland i Norsk Landbruksmegling AS, som selger landbrukseiendommer på hele Østlandet.

Hele 35 bud kom inn på gårdsbruket Bjørnstad i Maridalen etter visningen 30. august.

— Det er helt eksepsjonelt. Jeg har ikke opplevd tilsvarende interesse noe annet sted, sier Langeland.

Eiendommen på 315 dekar har gårdsdriftskonsesjon, og boplikt. At taksten bare var om lag 2,5 millioner kroner, som følge av at eiendommen kommer under myndighetenes prisfastsettelse for landbrukseiendommer, tror Langeland hadde mye å si for interessen.

— Maridalen er et veldig populært sted å bo, med kort vei til byen, og marka rett i ryggen. I tillegg var jo prisen veldig hyggelig, og prisfastsettelsen gjør egentlig at prisen kommer altfor lavt, sier Langeland.

Men likevel ser det ikke ut til å bli noe salg for Langeland i Maridalen.

— Nei, det ser ikke ut som om det blir noe salg i denne omgang. En med odelsrett til gården ombestemte seg og salget ble trukket av bobestyreren. Det kom svært overraskende på oss. Kjedelig at en slik sak dukker opp så sent. Det er ikke ofte at det er eiendommer til salgs i Maridalen, og jeg skjønner godt at det er mange som er interessert i slike eiendommer, sier Langeland.

Ifølge prospektet er gården i dårlig stand. Hovedbygningen, som er fra 1915, er verneverdig og står på byantikvarens gule liste, og har primærromareal på 100 kvadratmeter. Eiendommen består også av en låve med grunnflate 180 kvm, og et uthus med grunnflate 96 kvm.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse