Over for Ullevaal?

Norsk Fotballforbund vil bygge ut Ullevaal stadion. Mnen det er også snakk om å bygge et helt nytt anlegg.

Norges Fotballforbund (NFF) vurderer å bygge et nytt landslagsanlegg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.02.2008 kl 10:31

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NA24.no har fått bekreftet fra flere kilder at NFF vurderer å bygge et nytt anlegg med plass til 50.000 tilskuere i Oslo-området. Dette er dobbelt så mange som det er plass til ved Ullevaal per i dag.

Vil bygge ut

Planene om å bygge en helt ny arena henger også sammen med planene om å søke fotball-EM i 2016.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) krever at EM-anleggene må ta minst 30.000 tilskuere, mens kapasiteten på Ullevaal i dag er på 25.572. I første omgang vil NFF bygge ut landslagsstadion.

- Vi bygger nok på Ullevaal til å romme 31.000 tilskuere i løpet av de nærmeste årene, sier Kåfjord til NA24. Han sier utfordringen er å bygge et anlegg som tar 40.000 tilskuere.

Nytt anlegg?

Kåfjord sier at det i øyeblikket ikke er noen aktuell problemstilling å flytte fra Ullevaal, men han vil ikke si hva som kan skje i fremtiden.

NA24 viser til flere ikke navngitte kilder som mener at det er svært aktuelt å bygge et helt nytt anlegg, fordi Ullevaal-området ikke er stort nok til å romme en så omfattende arena som det er snakk om.

Infrastrukturen som går på parkerings- og kommunikasjonsmuligheter taler også imot Ullevaal som Norges fremtidige storstue for fotball.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse