TEST: HTC HD2: Overlegent råskinn

RÅ SKJERM: Fra venstre: HTC HD2, Iphone og HTC Touch Pro.

HTC HD 2 er mobilenes svar på Porsche Panamera: En lynrask, avansert og luksuriøs hightech-bombe.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.12.2009 kl 11:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

TESTET: HTC HD2

Se bildet større

RÅSKINN: HTC HD2 er den råeste mobiltelefonen du kan finne i dagens butikkhyller. Og den imponerer.

AMOBIL.NO: Liker du Windows Mobile og er over gjennomsnittet opptatt av mobiltelefoner? Da bør HTC HD2 kunne vekke følelser du ikke visste at du kunne ha for en mobiltelefon

HTC HD2 er den råeste mobiltelefonen vi har testet på lenge. Skjermstørrelsen er 4,3 tommer, noe som er gigantisk i forhold til Iphone og andre trykkskjermmobiler.

Til og med skjermen i HTC Touch HD virker liten i forhold. Samtidig er telefonen tynn og elegant.

Det betyr at du får svært god oversikt og innlevelse når du blar i menyene, surfer på nett eller ser video. Den store skjermen gjør det også enkelt å skrive på skjermtastaturet, slik at både e-post- og tekstmeldinger går kjapt unna.

Les også: Nå er HTC HD2 lansert

1 GHz prosessor

Videre er prosessoren av typen Snapdragon med 1 GHz klokkehastighet, noe som er den raskeste på testbenken vår til nå. HD2 er dermed lynkjapp. Windows-mobiler er kjent for å være litt treige, men HD2 er et definitivt unntak.

Les også: Nå er 4G-nettet her

Under panseret finner du Windows Mobile 6.5, altså den nyeste versjonen, med en oppdatert versjon av grensesnittet Touch Flo på toppen.

Selv om HD2 er en avansert telefon, er den enkel å bruke. Oppdateringen av Touch Flo gjør at telefonen er fingervennlig samtidig som skjermbildet er en fryd for øyet.

Telefonen er særdeles fingervennlig, og det følger faktisk ikke med noen pekepenn til HD2 til tross for at det er Windows-menyer i bunnen.

Det overrasker oss litt at vi ikke heller savner pekepennen - telefonen er fingervennlig nok selv når du knoter med de mest avanserte innstillingene.

Årsaken til at det ikke følger med pekepenn, er at skjermen er av den kapasitive typen. Det betyr at skjermoverflaten er helt hardt og ikke "gir etter" når du trykker. Den reagerer bare på fingrene dine, og ikke gjenstander.

Denne skjermtypen er mer responsiv enn tradisjonelle resistive trykkskjermer.

GUIDE: Dette bør du vite før du gir bort mobil i julegave

Mye teknologi

Videre har telefonen assistert GPS for navigasjon og støtte for Bluetooth med A2DP for trådløse stereohodesett.

Windows Mobile i bunnen gir telefonen en solid e-postleser, kalender, avansert kontaktliste, full støtte for synkroniseringstjenesten Microsoft Exchange, muligheter til å vise PDF og både vise og redigere Microsoft Office-dokumenter.

GUIDE: Slik mestrer du Windows-mobilen din

Kanonbra MP3-spiller

HD2 slutter ikke å imponere der. Musikkspilleren er også imponerende god. 3,5 millimeters minijackutgang gjør at du kan koble til et vanlig hodesett rett i telefonen, og lydkvaliteten er langt bedre enn i de fleste mobiler.

Lydbildet er bredere og detalgjengivelsen er bedre enn de fleste andre lydkilder vi sammenlignet med.

GUIDE: Pass på hørselen

Ikke perfekt morotelefon

I HD2 har HTC satset på multimedia så vel som proffunksjoner. HTC har ikke tidligere levert fullverdige multimediatelefoner, og det er litt synd å si at HD2 heller ikke når opp i denne kategorien.

Den store skjermen gir grunnlag for mye moro, men HD2 har noen flaskehalser.

Kameraet i HD2 har en oppløsning på 5 megapiksler, noe som er stort nok for de fleste. Bildekvaliteten er på sin side langt under det du får i telefoner med multimedia i fokus.

Detaljgjengivelsen er for dårlig, og detaljer i bildene vaskes ut. Her har HTC brukt for dårlig optikk og bildebrikke. Du må forminske bildene til rundt 2 megapiksler før kvaliteten blir grei.

Når det kommer til valg av operativsystem, er Windows Mobile et bra valg for proffbrukeren. Men Android-telefoner eller Iphone byr på mye mer moro ettersom du enkelt kan laste ned spill og programmer gjennom Android Market eller App Store.

Microsoft har derfor lansert Windows Marketplace som skal gjøre samme nytten. Men foreløpig ser dette ut som en spøkelsesby for programmer. Utvalget er mildt sagt veldig begrenset.

Les også vår test av android-mobilen HTC Hero

Mellom to stoler?

HD2 er en råtass av en mobiltelefon. Skjermen og hastigheten er imponerende, og teknologiguruer vil nok elske denne telefonen. Det gjør vi.

Mange proffbrukere vil nok på sin side savne et fulltastatur. På for eksempel HTC Touch Pro 2 og Nokia N97 Mini går e-postene fortere unna på fulltastaturet, og det er lettere å skrive på taster enn på skjermen mens du er på farten.

For de som vil at mobilen også skal ta gode bilder, faller også HD2 litt utenfor. Kameraet er rett og slett ikke godt nok. De som erger seg på grunn av det dårlige kameraet, bør heller ta en titt på Samsung Omnia HD.

Om du klarer deg uten fulltastatur og ikke trenger et bra kamera i mobilen, samtidig som du vil ha et vidunder av en mobiltelefon, er HTC HD2 verdt hver eneste krone. Prisen er også beskjeden i forhold til den kraftpakken av en mobiltelefon du får for pengene.

Les hele testen av HTC HD2 på Amobil.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse