ANNONSE
Annonse

Overskygger krigsminne

Tett er vegetasjonen, og trappen har også blitt sliten med årene. Joseph Grimelands barnegruppe i bronse. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

26 Ullevål-beboere som falt under andre verdenskrig er minnet for ettertiden med krigsmonumentet i minnelunden i Hagebyen. Men er det riktig at de skal gro igjen?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.08.2009 kl 13:55

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

ULLEVÅL/NORDRE AKER: Ja, helt gjengrodd er den lille barnegruppen i bronse ikke. Men det er de som har påpekt at det ikke er å vise de minnede helt den respekten de fortjener, ved å la grenene fra det bakenforliggende treet bokstaveligtalt ligge som en tung lugg over figurenes øyne.

Ei heller at den allé-inspirerte buskbeplantingen på hver side av stien opp til monumentet neste har grodd igjen.

Innsamlede midler

Den lille barnegruppen i bronse ble laget av Joseph Grimeland. Monumentet ble reist til minne om 26 falne fra Ullevål skolekrets under andre verdenskrig.

På skulpturen står inskripsjonen: «Falt i kampen for Norge 1940-45.» Minnesmerket ble reist for innsamlede midler i Ullevål skolekrets. og hver 17. mai legger Ullevål elevene ned krans på monumentet.

Skal rydde opp

Forvaltningen av minnesmerket og minnelunden er det bydel Nordre Aker som står for. At noen har påpekt at monumentet snart forsvinner inn i sin egen lille skog, er Knut Hopland i bydelsadministrasjonen glad for.

- Den nevnte park, minnelunden klippes relativt ofte, senest torsdag sist uke. Hekken tas naturlig nok ikke så ofte og den vil bli stusset etter hvert. Riktig at det kan pr. dato være noe trangt mellom hekkeradene. Vi vil sende våre mannskaper ut for å «rydde opp» i vedkommendes bemerkninger, skriver forvalteren i en e-post til Nordreakerbudsrikke.no.

Nye benker

Utover dette mener bydelen at minnelunden fremstår som en fin park. Positive bemerkninger skal også komme inn med jevne mellomrom til forvalteren.

For parken er fin den, og seneste i fjor fikk den fire nye benker, som selveste byråd Merete Agerbak-Jensen prøvesatt med brask og bram.

Bydelens parker

Bydel Nordre Aker har ansvaret for å holde følgende parker innenfor bydelens grenser:

Arnes park

Arvid Storsveens park

Carl Kjeldsens vei friområde

Disen minnebauta

Disengrenda

Disenjordet

Grefsen barnepark

Hamborgveien park

Harald Hals plass

Korsvoll lekeplass

Kløverveien

Kløverveien barnehage

Krokusveien

Lachmanns vei

Langlia friområde

Liaparken

Maridalsveien friområde

Myrerskogveien friområde

Nygårdsparken

Pastor Fangens vei park

Revefaret

Skjoldveien

Sverre Enevolds plass

Ullevål hageby damplassen

Ullevål hageby minnepark

- Det vil alltid være noe ulike syn på hvordan de grønne områdene skal holdes ved like, men derfor er det veldig bra med innspill, og vi vil gjøre vårt for at beboere og andre skal være fornøyde, skriver Hopland til avisen.

Og skulle du ha innspill om bydelens parker, tas det imot på telefon 23 47 30 22.

LES OGSÅ om beskjæring av busker: "Utga" seg for å være kommunen

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse