Øvre Grefsen Vel i Folkets Hus

Styremedlem i Folkets Hus, Terje Bjerke, og Øvre Grefsen Vel-leder Johs Vik er godt fornøyd med avtalen.
Foto: Kristin Tufte Haga

Nå er avtalen i boks – Øvre Grefsen Vel har kjøpt seg inn i Folkets Hus på Kjelsås.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.05.2007 kl 13:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Kjelsås: Etter to generalforsamlinger er saken klar: Øvre Grefsen Vel har fått flertall for å kjøpe seg inn med 10 prosent – 300 000 - i Folkets Hus i Myrerveien på Kjelsås.

- Vi vil være med og bevare og opprettholde Folkets Hus som et kultur- og grendehus i denne delen av Nordre Aker, sier Vel-leder Johs Vik.

- I tillegg kan vi være med på å bevare området for enda mer fortetting og utbygging, sier han.

Og vellet er glad for å endelig ha et eget hus.

- Øvre Grefsen Vel har aldri hatt noe vel-hus. Nå har vi fått et fast sted hvor vi kan avholde møter og andre arrangementer. Og vi vil selvsagt oppfordre våre medlemmer til å bruke huset, sier Vik.

For mange år siden – i 1940 – kjøpte vellet riktignok en tomt i Kurveien 9. Men byggeplanene for et vel-hus ble det aldri noe av, og i 1978 foreslo vellet å selge tomten. Men tiden gikk, og først i 1985 ble tomten solgt. Så ble planene om et eget hus lagt på is, men i 2006 kom forslaget om å kjøpe seg inn i Folkets Hus.

- Med penger på bok er finansieringen for andelskjøpet i orden. Uansett er dette en god pengeplassering, mener Øvre Grefsen Vel.

For skulle den store eiendommen i Myrerveien 40 noen gang bli solgt til markedspris, så får naturlig nok Øvre Grefsen Vel 10 prosent av salget. Og med dagens tomte- og boligpriser har vellet i hvert fall ikke gjort noe dårlig handel.

Det er Kjelsås Arbeiderpartilag som eier Folkets Hus.

- Pengene kommer godt med – vi ønsker jo å bevare huset på en best mulig måte. Det er en del som bør rehabiliteres ved huset, men kjøkkenet står øverst på listen. I tillegg er vi allerede i gang med å bytte ut gamle stoler og bord, sier styremedlem i Folkets Hus, Terje Bjerke.

Folkets Hus har "åpen barnehage" på dagtid. På kvelder – hverdager og helger - kan lokalene leies til brylluper, konfirmasjoner og andre festligheter.

- Men listene er ikke fulle. Vi håper jo også at Øvre Grefsen Vels "innkjøp" vil resultere i mer bruk av huset, sier Bjerke.

- I tillegg har vi ledige kjellerlokaler, sier han.

- Folkets Hus er muligens interessert i flere samarbeidspartnere, og vi diskuterer forskjellige løsninger, sier Bjerke.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse