Øystein imponerer statsråden: – Et fantastisk initiativ!

Statsråd Anniken Hauglie (H) og daglig leder Øystein Hoff ved Egon Storo. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

– Et flott eksempel på nestekjærlighet og omsorg for dem som ikke har det så godt som de fleste andre. Jeg applauderer det, sier arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H).

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.12.2016 kl 10:28

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

STORO: For ikke lenge siden fortalte Nordre Aker Budstikke om Øystein Hoff, daglig leder, ved Egon restaurant på Storo, som inviterer 100 personer fra Fattighuset, til middag på julaften.

Middag og gavedryss

Se bildet større

Fra venstre Sverre Rusten fra Fattighuset, restaurantsjef Øystein Hoff og senterleder Unni Merethe Aasgaard diskuterer julaften. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

– Vi har tradisjon på å invitere seniorer og barnehager hit i ny og ne. I fjor jul tenkte jeg at det hadde vært veldig hyggelig å invitere mange fra Fattighuset. Men da rakk jeg ikke å arrangere det i tide. Så derfor gjør jeg det nå, sa Hoff i anledning saken.

I tillegg la også senterdirektør ved Storo Storsenter, Unni Merethe Aasgaard, 10.000 kroner på bordet til et aldri så lite gavedryss til gjestene.

– En sånn invitasjon tror jeg ikke vi har vært borti før, et veldig, veldig bra tiltak. Det har allerede satt seg opp veldig mange på liste, også familier med barn. Jeg tror ikke det blir noe problem å få fyllt opp den lista der, sa Sverre Rusten fra Fattighuset.

Her kan du lese hele saken.

Arbeids- og sosialministeren imponert

Så gikk det noen dager, og restaurantlederen fikk en telefon. Fra Arbeidsdepartementet og arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H). Hun hadde lest saken om Øysteins initiativ, i Nordre Aker Budstikke.

– Jeg leste saken om Øystein Hoff i Nordre Aker Budstikke, og synes det er et fantastisk initiativ, sier minister Anniken Hauglie.

Se bildet større

Stor oppmerksomhet rundt Øystein Hoff og Egons innsats for Fattighuset denne jula.

LES OGSÅ: Søstra til dophuet - tøft å se broren din ruse seg gjennom mange år!

– Eksempel på nestekjærlighet og omsorg

– At han og Egon inviterer 100 fra Fattighuset på middag julaften står det stor respekt av. Det er et flott eksempel på nestekjærlighet og omsorg for dem som ikke har det så godt som de fleste andre. Jeg applauderer det, sier Hauglie, og legger til:

– Dette blir en skikkelig julaften, med mat, gaver og hygge.

Tette hull

Det handler om dem som ikke har så mye.

– Om mennesker som er i en vanskelig livssituasjon. Jeg håper de som kommer på middag får en fin dag, med masse god mat og drikke. Regjeringen har som ett av våre hovedmål å tette hull i det sosiale sikkerhetsnettet.

Hauglie peker på gratis kjernetid og billigere barnehager for dem med lave inntekter.

– Vi styrker også rusomsorgen, får ned køene i helsevesenet og har lansert en egen millionstrategi mot barnefattigdom. Ikke minst prioriterer regjeringen tidlig innsats i skolen, for å hindre at fattigdom går i arv, sier Hauglie videre.

LES OGSÅ: Må vi vaske, bake og lage mat til jul?

Oppfordring

Se bildet større

Hauglie roser Hoff for initiativet. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Hun har ikke hørt om liknende initiativ tidligere, og roser Hoff og Egon enda litt til:

– Det er fint at norske bedrifter, som Egon, tar samfunnsansvar. De er et viktig supplement til det offentlige. Jeg oppfordrer andre bedrifter og virksomheter til å følge Øystein Hoffs eksempel, ved å gjøre noe hyggelig for vanskeligstilte - både nå i julen og ellers.

Står selv i julekø

Hvordan feirer så statsråden selv jul?

Hauglie forteller at feiringen foregår hjemme med familien, og med hennes mor og svigerfamilen på besøk.

Hun kjøper ribba på Strøm-Larsen på Torshov, og står i kø som alle andre noen dager før julaften. Ellers er det ikke umulig at du kan se arbeidsministeren haste avsted på juleshopping inne på Storosenteret også.

– Men jeg håper det blir tid til en tur på fjellet i romjula, avslutter hun.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse