På én uke: 130 russetilfeller hos politiet

FOTO: NORDRE AKER BUDSTIKKE/ARKIV

Ikke færre enn 130 russetilfeller i politiloggen ved Majorstuen politistasjon på syv dager. Mange av hendelsene gjelder Nordre Aker.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.05.2015 kl 12:02

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Lille-Tryvann: Her, ved bensinstasjonen ved Sogn, liker godt russen å samle seg natterstid. Til stor støyplage for Rikshospitalets pasienter like oppe i veien. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

TRYVANN/OSLO/NORDRE AKER: Leder Anne Merete Ansok ved forebyggende avsnitt på Majorstuen politistasjon i Oslo, forteller 1. mai at det i løpet av én uke, er notert ikke færre enn 130 tilfeller av russebråk og russehendelser i politiets logg.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Nordre Aker Budstikke fikk allerede mandag denne uken opplyst følgende fra Majorstuen politistasjon:

– Det har vært mye høy musikk og slåssing. Slåssing mellom russ på samme buss og mellom russ på forskjellige busser. Det er mye alkohol inne i bildet, sa Linn Rosenlund, som er leder for etterforskning ved politistasjonen.

Hun forteller at politiet er bekymret.

Mer bråk enn tidligere

– Det er mer bråk enn tidligere. Det er uvanlig at det festes så hardt, så tidlig. Politiet har ekstra oppsikt med russen disse ukene fram til 17. mai. Vi følger med på de bussene det gjelder og har også kontakt med sjåførene, som også har et ansvar, sa Rosenlund.

LES OGSÅ: Årets russ slåss, bråker og forsøpler mer enn normalt

Plager pasientene på Rikshospitalet

Anne Merete Ansok ved forebyggende avsnitt kan legge til at av de 130 russetilfellene i politiloggen for de vestlige bydelen i Oslo, gjelder mange av dem Nordre Aker. Bensinstasjonen ved Sogn er nærmest et «Lille-Tryvann» for russen.

– De fleste støyplagene gjelder Nordre Aker. Blant flere tilfeller der pasientene ved Rikshospitalet plages av russestøy fra bensinstasjonen ved Sogn. Vi har jo ikke kapasitet til å rykke ut ved alle slike henvendelser. Men spesielt de som går på å forstyrre pasientene ved sykehuset er noe av det vi prioriterer, sier Ansok.

Utfartsparkeringene ved Sognsvann, og Låkeberget i Maridalen, er også steder russen fester.

Konflikter mellom russebussene

– Dette er et aktivt russekull, også med flere voldsepisoder og konflikter russebussene imellom, etter det vi kjenner til, sier hun.

Våryr

Natt til 1. mai var også forebyggende avsnitt ved Majorstua Politistasjon ute i gatene, i et samarbeid – Våryr-aksjonen – med Næringsetaten, med tanke på alkohol og mindreårige, barnevern og representanter for uteteamene i bydelene.

Det er også sendt ut skriv til alle skolene og Foreldrenes Arbeidsutvalg om Våryr.

– Vi var ute kveld og natt til 1. mai for å oppsøke de yngste ungdommene, fortrinnsvis de under 15 år, og blant annet for å forsøke å avdekke salg og omsetning av alkohol til mindreårige. Det var bemerkelsesverdig stille, vi var innom flere bydeler og på steder vi vet at ungdom henger på kveldstid, sier Ansok.

Langs t-banens stasjoner, i Majorstuen-området, ved Engebråten ungdomsskole og andre steder.

– Russen fester med yngre

Politiet er også klar over at veldig unge også fester med russen. Men Våryr-aksjonen var ikke på Tryvann i natt.

– Der er det egne vakter og mye politi som følger opp. Vi vet at det er tilfeller der veldig unge fester med russen, i russebussene. De som følger opp Tryvann og russen for øvrig, varsler oss hvis de påtreffer mindreårige som fester i bussene, sier Ansok.

Kvinne anmeldte voldtekt

En ung kvinne har også anmeldt voldtekt, etter å ha deltatt på russetreff på Tryvann natt til 1. mai.

– Hun ble kjørt til legevakt. Vi har sikret spor og er både på Tryvann og på legevakten med patruljer, sier operasjonsleder Rune Ullsand i Oslo politidistrikt til NTB.

LES OGSÅ: Tidligere polititopp Hanne Kristin Rohde: Etterforskning av voldtekt er ingen "kvikk-fix!"

Saken etterforskes.

– Vi har foreløpig ikke pågrepet noen mistenkte, sier Ullsand også til NTB.

Noen timer senere anmeldte en annen russ en ny voldtekt i Tønsberg.

Slåsskamper og ran

Politiet tvitret i natt også om slåsskamper mellom russ, både på Nordstrand og ved Majorstuen.

Politiet har hatt andre ting enn russesaker å holde på med natt til 1. mai. Fem menn er også pågrepet for ran av en taxisjåfør ved Blindern. Taxisjåføren skal ha blitt slått og fraranet en mobiltelefon.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse