På tide å våkne fra dvalen

 

Joachim Westher Andersen fra Lyn skriver i denne påskeutgaven av Lyns corner at han er lei av surmulingen som har preget klubben i vårsesongen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.03.2008 kl 10:21

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Med snaut to uker igjen til seriestart var det med en viss forventning vi satte oss på flyet ned til Marbella. Det er her Henning skal sette den siste viktige finishen på laget, og det vi har trent på i løpet av vinteren, må sitte.

Kampen mot Lillestrøm på søndag blir generalprøven, og da får Henning og hans team svar på om det vi har trent på hele vinteren har hatt noe for seg. Sitter overgangene, og har det betalt seg at vi har trent mye hardere i år enn i fjor? Vil dette gi seg utslag på slutten av kampene slik at vi kan vinne kampen de siste minuttene, og ikke tape dem?

De siste ukene har det foregått en debatt på Bastionens diskusjonsforum om hvorvidt vi er godt nok trent, og om vi rett og slett er gode nok til å hevde oss i Tippeligaen. Denne debatten blusser opp hvert eneste år dersom man ikke har gode resultater i trennigskampene, men når sesongen er i gang, er dette glemt, og lagene må begynne fra scratch. For det er da det teller, og da blir forutsetningene for å lykkes helt annerledes.

Dersom noen tror at Henning er veldig opptatt av resultatene i treningskampene må de tro om igjen. Det er i disse kampene han velger å prøve ut nye spillere i ulike posisjoner, og dette vil naturligvis medføre varierende resultater.

Torgeir Bjarmann, en type jeg har 100% tillitt til både som sportsdirektør, og som fotballkjenner, fortalte meg en gang at det beste året hans i Lillestrøm ble preget av turbulens og elendige resultater i sesongoppkjøring.

Uten at dette må virke beroligende, beviser det at sesongoppkjøringens resultater nødvendigvis ikke er toneangivende for det som skal skje mellom mars og november i Tippeligaen.

– Vi skulle prøve ut absolutt alt i oppkjøringen det året. Dette medførte at vi unngikk visse fallgruver da sesongen endelig kom i gang, og vi tok sølvet, fortalte Bjarmann meg.

Dette er en tilnærming jeg liker veldig godt da jeg nærmest lever etter et postulatet om at det er bedre med optimisme blandet med et snev av realisme, enn surmuling for surmulingens skyld.

Det siste har dessverre preget klubben vår i denne vårsesongen, derfor er på tide å våkne fra komaen, og begynne å bruke huet.

Vi er ikke gullkandidat, det ville vært å strekke strikken litt vel langt, men vi tilhører den gruppen som jager bak Rosenborg, Lillestrøm, Brann og Viking.

Sammen med Stabæk, Vålerenga, Fredrikstad og Tromsø mener jeg vi utgjør den bulken med klubber som kan utfordre de fire fremste, men dette avhenger av at vi holder oss skadefrie. Vi har minst like bra lag som Stabæk, men bæringene er langt mer avhengig av enkeltspillere enn hva vi er.

Hva skjer dersom Nannskog og Pall blir skadet, og Alanzinho solgt til sommeren? Er det spillere igjen hos de blå noen har hørt om da?

Jeg er ingen spåmann, ei heller går jeg på lykkepiller. Men som ansatt i Lyn, og livslang Lyn-supporter tillater jeg meg et snev av optimisme fremfor den selvdestruktive tonen som har preget enkelte deler av vår klubb i vinter.

Ellers ønsker jeg å komme med en liten oppfordring og litt selvreklame når jeg først har muligheten. LynTV er med laget ned til Marbella, og daglig kan du se innslag og reportasjer med Lyns spillere og trenere.

Lyns hjemmeside har det du trenger i en ellers nyhetsfattig påske.

Joachim Westher Andersen

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse