På vei inn i Bydel Bjerke?

Det ser ut til at hele Årvollveien vil havne i Bydel Bjerke etter hvert, men inntil videre er det "Nordre Aker-territorium". Foto: Grace Brynn

Nordre Aker Budstikke har tidligere skrevet at Årvollveien 52A-62E tilhører Nordre Aker, resten tilhører Bydel Bjerke. Men forvirringen råder.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.07.2008 kl 14:42

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
ÅRVOLL: En leser reagerte og skrev at husrekken tilhører Bydel Bjerke. Opplysninger vi hadde fra Plan- og bygningsetaten og Samferdselsetaten før artikkelen ble skrevet, kunne imidlertid tyde på at det ikke hadde skjedd noen endring.

Saken måtte sjekkes videre! Vi ringte Bydel Bjerke, som måtte undersøke saken. Ved bydelskontoret til Bydel Nordre Aker fant de at Årvollveien 52 fremdeles er registrert på Nordre Aker.

Bystyrets sekretariat kunne heller ikke svare på stående fot, og komité for byutvikling må sjekke saken før de kan svare. Ingen av dem vi spurte, hadde hørt om noen adresseendring for Årvollveien 52A-62E. Hva som er helt riktig, er altså litt uklart.

Ikke ferdigbehandlet

Her er det snakk om flytting av Marka-grensen, slik byrådsleder Erling Lae ganske riktig påpekte i artikkelen. Hos Bydel Bjerke kan de fortelle at saken ikke er helt ferdigbehandlet ennå, så de kan ikke svare helt sikkert hvordan forholdet er foreløpig. Men det ser ut til at Årvollveien 52A-62E er på vei inn i bydelen.

To nye kart fra Plan- og bygningsetaten forteller hvert sitt: Det ene viser at Marka-grensen er flyttet, slik at Årvollveien 52A-62E ikke lenger tilhører Marka og Nordre Aker. Men paradoksalt nok viser et oversiktskart som er like nytt som det første, at husene stadig ligger i Nordre Aker! Forklaringen er at saken stadig er under behandling – papirer og kart i statens ulike etater er ikke ajourført ennå. Derfor er det lett å ta feil. Dette er slett ikke så enkelt, meldes det bra Bydel Bjerke.

Havner i Bydel Bjerke

Et kart viser altså at Marka-grensen ved Årvollskogen er flyttet: Det er gjort et stort innhugg ved skytterbanen, helt inn til Trollvann.

– Det er viktig for oss at disse husnumrene kommer inn under Bjerke, sier bydelens talsmann. Når det gjelder tildeling av midler for eksempel, får vi mer jo større befolkningen er. En helt ny oversikt fra Statistikk- og kompetanseetaten viser en stor befolkningstilvekst i bydelen i 2007, så det kan ha skjedd noe da. Men slike saker tar lang tid å behandle, og det er som sagt ikke klart ennå. Men det ser ut til at hele Årvollveien vil havne i Bydel Bjerke etter hvert. Når saken er helt ferdigbehandlet, vil statens papirer bli ajourført. Da vil vi kunne se sikkert hvilken bydel Årvollveien 52A-62E tilhører, opplyses det fra Bydel Bjerke.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse