ANNONSE
Annonse

Pågrep smuglere knyttet til spritsalg rettet mot ungdom

Det ble beslaglagt store menger alkohol da politiet stanset en bil på Ris 4. otktober. Foto: POLITIET

Majorstuenpolitiets innsats mot ulovlig salg av sprit til mindreårige, har resultert i beslagleggelse av flere tusen liter alkohol, sigaretter og store pengebeløp. Sentralt står en mann som er etterlyst for drap i Polen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.10.2016 kl 11:24

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: Tirsdag 4. oktober stanset en politipatrulje en bil på Ris med det som ble antatt å være smuglervarer. Videre etterforskning førte politiet til en adresse der det ble funnet 25 personer som oppholdt seg i og rundt huset.

«Ransaking av hus og garasjer avslørte ca. 4000 liter øl, 400 liter sprit og om lag 43.000 sigaretter. Fører av bilen som ble stanset, ble pågrepet på stedet og hevdet i senere avhør eierskap til hele lageret,» skriver Oslopolitiet på sine Facebook-sider.

LES OGSÅ: Stanset sprit-taxi da flere hundre ungdommer festet på Sognsvann

Startet for å stanse sprit-taxiene

Et etterretningsprosjekt ved Majorstuen politistasjon, der også Ungdomsavsnittet har vært involvert, har siden før sommeren satt fokus på ulovlig salg av sprit til mindreåringe, også kjent som sprit-taxier. Det er dette prosjektet som har blitt utvidet til også å innebefatte det ulovlige spritmiljøet i Oslo.

Her kan du lese hva Nordre Aker Budstikke skrev om sprittaxi-problematikken i 2015

Politiet har blant annet samarbeidet med etterretning i tollvesenet, og i september ble en mann med kallenavnet «Scarface» pågrepet. Han er etterlyst i Polen for drap, og politiet mener han står sentralt i nettverket som smugler alkohol og narkotika til Oslo.

Fokuset på deler av det polske miljøet i Oslo har ført til en rekke pågripelser og beslag på flere millioner kroner i varer og kontanter, primært ved å stanse biler for kontroll og ransaking på flere adresser.

– 10-15 personer er pågrepet i kjølvannet av pågripelsen av Scarface. To personer sitter nå i varetekt. Flere titusen sigaretter, flere tusen liter øl, rundt tusen liter sprit og flere hundre tusen kroner i kontanter er beslaglagt, sier Bjørn Pedersen, leder for ordensavsnittet ved Majorstuen politistasjon, til NRK.

Organisert kriminalitet bak sprit-taxier

Majorstuen-politiet mener smuglerbanden står bak mye av spriten som er solgt til mindreårige via sprit-taxiene.

«Som vi også tidligere har vært ute og advart foreldre og ungdom om, viser det seg at sprit-taxiene er en del av organisert kriminalitet hvor bakmennene kan være meget farlige. Snakk med ungdommene deres og fortell dem hvor farlig det kan være å handle fra sprit-taxier. Bare ved å fjerne etterspørselen klarer vi å fjerne sprit-taxiene helt,» skriver Ungdomsavsnittet på Facebook.

LES OGSÅ: Politiet stanset ungdomsfester ved hjelp av foreldre og Facebook

– Med pågripelsen av gudfaren har vi tatt ut flere salgsledd. Men vi vet at dette er omfattende og på linje med narkotika. Det er ustoppelig og markedet nærmest utømmelig, sier Pedersen ifølge VG.

Han understreker hvor farlig slik sprit kan være: – Vi vet ikke om det man kjøper er livsfarlig metanol, sier Pedersen til NTB.

Oslo tingrett besluttet mandag at «Scarface» kan utleveres til Polen, men kjennelsen er anket og uteleveringen kan derfor ikke skje før den er ferdig behandlet i rettssystemet.

Mannens forsvarer sier at han ikke erkjenner straffeskyld, verken for drapssiktelsen i Polen, eller sprit- og narkotikasmugling til Norge.

LES OGSÅ: Stort raveparty i skogen – mann falt utfor klippe

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse