Parkene på eget ansvar

Bydelen har ingen planer om å legge ned de tre siste parkene i Nordre Aker.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.05.2007 kl 13:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker: – Men det forutsetter nok barn i parkene, sier Preben Winger, avdelingssjef i Oppvekstavdelingen.

Det er mange barn i de private parkene i Kløverveien, Damefallet og på Nordberg. Og ifølge Winger er det ingen planer om å stenge de tre siste parkene i Nordre Aker.

- Bydelen betaler husleien til Omsorgsbygg AS, som eier parkanleggene. De private parkene står for vedlikeholdet. Utover det har den enkelte park et eget ansvar for å verve nok barn, slik at regnskapet går rundt. Og så lenge det skjer, er det ingen planer om å legge ned barneparkene, sier Winger.

Utenom opptakssystemet

- Parkene kommer helt utenom det vanlige opptakssystemet, og barnehagesøkere som får avslag, får ikke automatisk tilbud om ledig parkplass. Men på bydelens nettsider ligger informasjon om de forskjellige barneparkene, sier Winger.

Og Winger kan avkrefte at parkanleggene er fristelser for barnehage-utbyggingen.

- Tomtene er for små. Ingen av de nedlagte parkene i bydelen har hittil blitt "gjort om" til barnehage, sier Winger.

Naturlig del av tilbudet

Skole- og barnehagebyråd Torger Ødegaard (H) vil helst beholde parkene. – En naturlig del av et helhetlig tilbud til barna, sier han.

- Foreldrene må få velge den ordningen som de synes er best for sine barn. I en så stor by som Oslo bør parkene bestå som ett av alternativene, sier Ødegaard.

Parkene er ikke en del av det ordinære opptakssystemet til bydelene.

- Men det er likevel viktig at bydelene legger til rette for nok informasjon om det totale tilbudet til barnefamiliene - også informasjon om parkene, sier byråden.

Det er bydelen som har ansvaret for parkfremtiden, på lik linje med barnhagene.

- Barneparker er et godt valg for mange. Likevel, i følge undersøkelser som er gjort blant parkbrukere, er en barnehageplass det de fleste ønsker seg mest, sier Ødegaard.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse