ANNONSE
Annonse

Parkerer 55-bussen for godt

INGEN SNUPLASS: Det stod og falt på om man kunne få til en snuplass her i krysset Betzy Kjelsbergs vei/Kapellveien. Det har man ikke lykkes med, sier Ruter, som heller ikke mener trafikkgrunnlaget på 55-bussen forsvarer å gjenopplive den. Reisende henvises til bussene ved Ringveien (innfelt). Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Bymiljøetaten og Ruter har bestemt seg: Det blir ikke noe nytt busstilbud til beboerne i Lillo terrasse.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.03.2015 kl 13:40

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

GREFSEN: I januar var bydelens politikere, Ruter og Bymiljøetaten på befaring i Betzy Kjelsberg vei/Kapellveien, og slo fast at 55-bussen, som kjørte sin siste avgang i 2013, kunne gjenoppstå dersom man fant en egnet snuplass i nærheten av krysset mellom de to veiene.

Snuplass

– Konklusjonen etter befaringen var at Bymiljøetaten skulle sjekke ut muligheten for å bygge en snuplass i forbindelse med krysset, og at Ruter får en bussoperatør til å se på mulighetene for å snu med en minibuss ved innkjøringen ved kapellet. Dette er forhold som må avklares før vi går videre med saken og før vi kan estimere en mulig oppstartdato, sa Jan Erik Pedersen i Ruter, til Nordre Aker Budstikke etter befaringen i januar.


LES OGSÅ: Da brannalarmen gikk i Grefsen Flerbrukshall midt på natten, var det ingen som kom

Bydelspolitiker Bente M. Larsen (Ap) oppsummerte også etter befaringen:

– De første skritt nå er at veiene må ryddes bedre for snø, slik at Ruter kan foreta en testkjøring med liten buss. Jeg håper testkjøringen blir positiv, slik at vi kan få bussen tilbake. Da vil beboerne her på Lillo feire 17. mai to ganger i år! sa Larsen.

– Ikke mulig med busstilbud til Lillo

To måneder senere pungterer Ruter og Bymiljøetaten håpet om feiring på Lillo.

– Bymiljøetaten mener en snuplass ved Grefsen skole vil komme i konflikt med et vernet område, samt ta arealer fra skolen. Etter en samlet vurdering av blant annet trafikksikkerhet, markedsgrunnlag og nærheten til andre holdeplasser har Ruter kommet til at det ikke er mulig å gi et busstilbud til Lillo terrasse, selv om vi har forståelse for at dette er noe mange beboere kunne ønske seg, sier pressekontakt Øystein Dahl Johansen i Ruter.

Men her kan de glede seg: Denne Nordre Aker-bussen får flere avganger!

Han viser til at området rundt Betzy Kjelsbergs vei (Lillo terrasse) har gangavstand til busslinjene 23 og 24 på Store Ringvei, linje L3/R30 (Gjøvikbanen) på Nydalen stasjon og linjene 30, 56 og 58 ved Tamburveien. Områdene langs Kapellveien ovenfor Grefsen kirke ligger på det meste ca. 600 meter unna holdeplasser for Kjelsåstrikken i Grefsenveien, opplyser Dahl Johansen.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse