ANNONSE
Annonse

Parkeringsvakter ut i streik

Torsdag 20. september blir blant annet parkeringsvakter i Oslo tatt ut i sympatistreik.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.09.2012 kl 08:18

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: Torsdag 20. september tar Fagforbundet Oslo ut ansatte i Oslo kommune til sympatistreik sammen med de streikende i NHO-service.

Streiker for å støtte NHO

- Hovedhensikten med streiken er å støtte de streikende i NHO-service. De kjemper en kamp for rettferdig lønn og pensjon på konkurranseutsatte arbeidsplasser i Oslo kommune, heter det i pressemelding fra Fagforbundet Oslo.

Streiken vil ramme Oslo kommune økonomisk og liv og helse vil ikke bli satt i fare.

Les mer om streiken her.

Fagforbundet Oslo har meldt plassfratredelser i henhold til ordinære prosedyrer ved sympatistreik for 1461 medlemmer. Medlemmene er fordelt på alle bydelene i Oslo og åtte etater.

Parkeringsvaktene blir tatt ut

Trafikkbetjenter er blant dem som blir tatt ut i streik, sammen med Bymiljøetaten, Vann- og avløpsetaten, Plan- og bygningsetaten, Utviklings- og kompetanseetaten, Sykehjemsetaten, Oslo kemnerkontor, der alle bortsett fra de som utbetaler skatt til gode blir tatt ut, Utdanningsetaten og Oslo Havn KF.

- De sykehjemsansatte i NHO-service har lønns- arbeids- og pensjonsvilkår som er dårigere enn resten av pleie- og omsorgssektoren. NHO har muligheten til å løse konflikten, ved å gi sine ansatte like gode lønns- og arbeidsvilkår som alle andre organiserte i sektoren har, sier leder i Fagforbundet Oslo, Mari Sanden.

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse