Parkerte biler er problemet

Flere skilt: Kjøreskolelærer Arve Nilsen mener bilistene må bli flinkere til å parkere riktig.

Kjørelærer Arve Nilsen bekrefter at høyreregelen er sterk. – Det er likevel de parkerte bilene som er problemet, sier han.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.01.2006 kl 12:43

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Grefsen: Arves Trafikkskole har lært mange å kjøre bil. Innehaver Arve Nilsen er sikker på at flere trafikksituasjoner som Kate Barøy var oppe i, kunne vært unngått.

– Problematikken med parkerte biler i nærheten av, og noen ganger inne i T-kryss, er godt kjent, og skaper helt klart farlige trafikksituasjoner. Ofte har også for høy fart forbi de parkerte bilene, også skylda. Det er mange slike kryss rundt omkring. Ved å sette opp parkering forbudt-skilt et godt stykke før T-kryssene, er jeg sikker på at mange liknende ulykker kunne vært unngått, sier Nilsen.

Han legger til at hvis man kommer fra høyre, og har fått svingt bilen helt ut i neste vei, blir skyldspørsmålet annerledes.

– Idet man har fått lagt bilen helt over, stiller saken seg annerledes. Da er det motgående trafikk som har ansvaret for å ikke legge seg ut i motsatt fil, enten ved forbikjøring eller for å unngå parkerte biler, før det er klar bane, sier Nilsen.

Verre om sommeren

Nå er det vinter, og lite grønt. Snøen tar plass, men kjørelæreren tror nok situasjonen er enda verre ved andre årstider.

– Når trærne i hagene rundt kryssene blir grønne, blir sikten enda dårligere for sjåføren. Det er i hvert fall viktig at hageeierne er flinke med å klippe busker og grener som gror inntil veien, sier kjørelæreren.

Bruk mobilen

Nilsen oppfordrer folk til å bruke kamera på mobiltelefonene for å sikre seg bevis.

– I dag har mange mobiltelefoner med kamera. Kommer man opp i en kollisjon; ikke bare skriv skademelding. Ta i tillegg bilder fra flere sider. Det kan lønne seg, sier kjørelæreren.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse