Påske- fantasi

Kreativ eggmaler: Barn, voksne og ulike kunstnere har dekorert hundrevis av egg på Folkemuseet til påske. oto: Wenche Bødker-Lund, Norsk Folkemuseum

Folkemuseet inviterer hele byen til påskefeiring.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Bygdøy: En lysekrone bestående av lysende egg, et 80 millioner år gammelt hadrosaurusegg og hundrevis av egg dekorert av barn og voksne er noe av det du kan se i utstillingen "Fantasi på egg" på Folkemuseet frem til 2. påskedag. I samarbeid med Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt feirer Folkemuseet påsken.

Kunstnere, barn og voksne har dekorert egg i fantasirik utfoldelse til utstillingen "Fantasi på egg". Resultatet har blitt en fargerik utstilling med egget som et gjennomgående fellestrekk. Utstillingen viser alle eggene fra eggdekoreringskonkurransen "Det fineste jeg vet" i tillegg til bidrag fra inviterte kunstnere.

Frem til 9. april kan barna prøve seg som eggkunstnere i eggdekoreringsverkstedet. Pannekaker tilbys i Barnas pannekakehus. På helligdagene i påsken er det hyttestemning ved peisen i et av husene i Friluftsmuseet med brettspill, kryssord og påskens ukeblader. Det fortelles om gamle påsketradisjoner og barna kan høre eventyr.

Museet er åpent mandag – fredag kl. 11 – 15, lør-, søn- og helligdager kl. 11 – 16.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse