ANNONSE
Annonse

Meteorolog: – Kan ikke huske en kaldere vinter

"Påskevær" hele neste uke!

kan vinteren arte seg hele neste uke, bare litt varmere, skal vi tro Yr.no (Meteorologisk institutt). Her ser vi en vakker vinterdag ved Kikut nylig. Foto: Alexander Synstad

Nå meldes det (endelig!) om endringer i værtypen. Temperaturene går fra -15 til rundt -1 i løpet av helgen. Og det blir masse sol i hele neste uke!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.03.2010 kl 15:25

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BLINDERN/NORDRE AKER: Harold McInnes, stipendiat ved Meteorologisk instiutt på Blindern, kan fortelle til Nab.no at prognosen for helgen og neste uke viser mildere vær. Også Storm viser den samme prognosen.

– Ettersom begge prognosene viser samme tendenser, så er det stor sannsynlighet for at det blir mildere vær til helgen, sier han.

– Hva med påsken?

– Det er vanskelig å si på lengre sikt om det blir midlere eller ikke, det beste man kan gjøre her er å se på sesongvarselet på yr.no. Men det vil ikke gi noe spesifikt påskevær, sier McInnes.

LES OGSÅ: HER FÅR DU OPPSKRIFTEN PÅ EN AKTIV VINTERFERIE!

Store lokale forskjeller

– At det er store lokale temperaturforskjeller er normalt ved denne stabile værtypen. Den kaldeste luften blir liggende nederst slik at hvis du for eksempel reiser fra byen og opp til Kjelsås, vil du kunne observere en temperaturstigning på flere grader. Du trenger heller ikke reise så langt for å se forskjellene, forteller Innes.

Allerede i helgen og ut neste uke vil vi her i bydelen få oppleve forskjellige kuldegrader. Fra -15 til det mildeste på yr.no prognose; –1 grader.

– Har du en mast på 25 meter med én temperatursensor nær bakken og én i toppen, vil du observere at luften ved bakken kan være et par grader kaldere enn ved 25 meters høyde, dette har jeg selv observert. Får du mer urolig vær med mye vind vil luften blandes slik at du ikke vil observere slike temperaturforskjeller, sier Innes.

SE VÆRET HER: Yr.no melder sol

En av de kaldeste vinterne

– Jeg kan ikke huske at vi har hatt en vinter med en så lang periode uten plussgrader, så dette gjør nok denne vinteren litt spesiell. Men det er basert på min egen hukommelse. Vinteren er nok dessverre ikke ferdig ennå, sier McInnes.

LES OGSÅ: NÅR MÅ DU MÅKE OG NÅR MÅ DU LØPE?

Månedstemperaturen for Norge i januar var 2,9 °C under normalen og er med dette den 9. kaldeste januar som er registrert for landet som helhet.

Januartemperaturen lå nemlig betydelig under normalen i Sør-Norge. For Sør-Norge som helhet må en tilbake til 1987 for å finne en kaldere januar. I store områder her var månedstemperaturen blant de syv laveste som er registrert. Enkelte stasjoner i Sør-Norge hadde et avvik på 7-8 °C under normalen, ifølge met.no.

BLI FAN AV NORDRE AKER BUDSTIKKE PÅ FACEBOOK!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse