- Pass på verdisakene dine

Kraftig økning i antallet tyverier rundt Majorstuen t-banestasjon

KAMPKLAR: Majorstua politistasjon jobber intensivt for å bekjempe økt antall lommetyverier. Her er politioverbetjent Dagfinn Kaldal. FOTO: Foto: Vidar Bakken

Politiet ber folk være mindre naive og se opp for lommetyver.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.04.2013 kl 15:20

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

MAJORSTUEN: - De fleste lommetyveriene skjer på og i området rundt t-banestasjonen og nedover Bogstadveien på kafeer og i butikker, sier politioverbetjent Dagfinn Kaldal ved Majorstua politistasjon.

Politiet ser en klar sammenheng mellom økningen i antallet lommetyverier og ansamlingen av en stor gruppe romfolk på trappen utenfor T-banestasjonen på morgenen i vinter.

Les også: 7 av 10 lommetyverier i Norge skjer i Oslo

Politiet er nå mer synlig i området med uniformerte patruljer, de er også til stede i sivilt. I tillegg bortvises større grupper fra stedet.

- Tyveriene skjer gjerne ved at det skapes trengsel, forvirring eller en avledning. Hvis du opplever å ha folk tett innpå deg er det all grunn til å være oppmerksom på at ting kan skje, sier Kaldal.

- Utrolig naive

I januar alene ble det anmeldt 160 lommetyverier i politikretsen, mens tallet for mars var 135. Spesielt mange lommetyverier skjer mellom 15 og 18 i forbindelse med avvikling av rushtidstrafikken.

Les også: Slik blir du rundtstjålet

På dagtid skjer de fleste fra kafébord eller åpne vesker hos handlende i butikker.

- Folk er utrolig naive og legger fra seg jakker og telefoner på kafébord mens de går og handler, sier Kaldal som oppfordrer til å passe bedre på verdisaker.

Les også: Se pin-kode-tyvenes utspekulerte metode

Politiet jobber nå mot butikker, kafeer og utesteder som på nattetid opplever at gjestene blir frastjålet lommebøker, telefoner og jakker.

- Vi er innom de som er spesielt utsatte for å gjøre dem oppmerksomme på problemet, sier Kaldal.

Egen gruppe

Politiet har opprettet en egen lommetyv-gruppe på Sentrum politistasjon, nå setter også politiet på Majorstua av egen ressurser for å bekjempe lommetyvene.

- Vi ser at dette kommer til å bli et problem utover våren og sommeren, sier Kaldal.

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse