Pelles bror på Storo

Jonas (3) storkoste seg bak rattet i den lille politibilen. Foto: Ida Schmidt Nygaard

Det var vanskelig å si hvem som frydet seg mest over den gamle politibobla som gjestet Storo Storsenter sist uke. De voksne smilte nostalgisk mens barna fikk prøve seg bak rattet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.08.2007 kl 09:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Jonas får overrakt førerkortet fra politibetjent Magne Haugen.

Se bildet større

Magne Haugen, Torunn Tjønnerud og Berit Frydenlund.

Se bildet større

Jonas (3) storkoste seg bak rattet i den lille politibilen. Foto: Ida Schmidt Nygaard

Storo: Kommersielle interesser og opplysning gikk hånd i hånd da Storo Storsenter, i samarbeid med Statens vegvesen, Trafikketaten og politiet, satte fokus på trafikksikkerhet sist uke.

- Vi har laget et arrangement hvor vi fokuserer på sykkelsikkerhet i forbindelse med Aksjon Skolestart. Her kan kundene få sykkelen sjekket hos Vegvesenet, og så kan de kjøpe det utstyret de mangler i boden ved siden av, forteller senterdirektør Unn Merethe Aasgaard.

På politiets egen stand stod tre politibetjenter fra forebyggende avdeling på Grønland.

- Vi ønsker å gi ungene et positivt inntrykk av politiet. Vi deler ut brosjyrer og svarer på spørsmål, sier Berit Frydenlund.

- Det er bra at folk kan få et møte med oss uten at det har skjedd noe, tilføyer Torunn Tjønnerud.

Men den attraksjonen som trakk fest folk denne dagen var utvilsomt den lille sorte og hvite bobla som så mange har et forhold til. Nå skal det sies at det ikke var selveste Pelle politibil som var på besøk, men Emil, Pelles tvillingbror.

- Pelle politibil er i Bodø, så det var litt vanskelig å få fraktet ham hit, men folk er tilsynelatende fornøyde med Emil, smiler Magne Haugen.

Og det var det ingen tvil om. Barna fikk prøve seg i førersetet og alle fikk utlevert førerkort etter endt prøvesitting.

Jonas Nilsen Fagerhaug (3) var en av de heldige. At han liker biler var lett og se, og at Pelle politibil er favoritten la han heller ikke skjul på.

- Ja, jeg liker biler innmari godt, smiler han sjenert bak rattet.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse