Penelope (13) fra Kjelsås til klimaforhandlingene i Bonn

Barnas Klimapanel velges demokratisk på Miljøagentenes landsmøte. Panelet består av: Sara (Oslo), Victor (Kolbotn), Kaja (Lofoten), Kristiane (Hamar), Andreas (Bergen), Penelope (Oslo), Emma (Trondheim) og Aron (Haugesund). Medlemmene av Barnas Klimapanel er mellom 12 og 15 år. FOTO: Barnas Klimapanel/Amanda Orlich

– Jeg gleder meg veldig til å videreformidle innspillene vi har samlet inn fra barn i hele Norge til politikere på klimatoppmøtet, sier Penelope Lea.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.11.2017 kl 10:54

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: 13.-17. november reiser barna i Barnas Klimapanel til klimaforhandlingene i Bonn.

– Penelope Lea (13) fra Kjelsås i Oslo er en av fem barn fra hele Norge som skal reise til Bonn for å representere norske barn på klimakonferansen. Penelope har vært en aktiv miljøagent i hele 5 år, og skal i år på klimakonferansen for første gang, fra pressmelding fra Klimaagentene.

– Jeg gleder meg veldig til å videreformidle innspillene vi har samlet inn fra barn i hele Norge til politikere på klimatoppmøtet, særlig til FNs klimapanel. Jeg håper at politikerne ikke bare hører på oss barn, men faktisk tar oss på alvor og gjør mye for ta vare på framtida vår, sider en unge miljøbevisste kjelsåsjenta.

Rapport om innspill

Fra pressemeldingen går det videre frem at i år, som i fjor, skal Barnas Klimapanel være tilstede for å påvirke, lære og formidle klimakrav på vegne av norske barn. Tidligere i høst skrev de en rapport basert på innspill fra norske barn om klima, miljø og barns framtid. De har fått inn innspill fra hundrevis av barn over hele Norge, og det er disse innspillene en grunnlaget for innholdet i rapporten og deltagelsen på konferansen. 

Rapporten skal overleveres til politikere og beslutningstakere på klimatoppmøtet.

Barnas Klimapanel

Barnas Klimapanel ble konstituert på Eidsvoll 16. februar 2015, og er det første i sitt slag i verden. Panelet består av åtte miljøagenter mellom 12 og 15 år, fra hele landet. Barnas Klimapanel skal være et talerør for barn fra hele Norge når det gjelder klima og deres fremtid. De skal videreformidle barns forslag, tiltak, krav og innspill til dem som bestemmer. 

Miljøagentene 

Miljøagentene er barnas egen miljøvernorganisasjon, og jobber for å gi barn troen på seg selv, framtiden og at det nytter å gjøre noe. Miljøagentene ønsker et renere miljø og en tryggere framtid for jorda og menneskene som bor på den. Alle barn i Norge kan bli miljøagenter og jobbe sammen for å ta bedre vare på jordkloden vår. Alle miljøagenter har rett til å si ifra. Hvis alle gjør litt hver dag kan vi få til mye sammen!
 
LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse