Vin til farsert piggvar à la nage:

Pigg vin til piggvar

Pigg vin til piggvar

EKSPERT: Ole Martin Alfsen er Vinkelner og Fagansvarlig Mat og Drikke ved Kulinarisk Akademi. Ansvarlig for Vinkelnerutdannelsen i Norge, og aktuell med boka "Mer".

Pigg? Slett? Fast? Flat? Valget av fisk betyr det meste for valget av vin.

Tekst:

Publisert:

Denne retten er rik og fyldig, men også frisk og lett. Dersom piggvar eller slettvar er ditt valg av fisk, vil du få en ekstra delikat smak og konsistens.

Denne luksusfølelsen må gjerne underbygges av en vin som er rik og elegant. 10499 Bourgogne Chardonnay Terroir Noble 2005, Vincent Girardin, Bourgogne, Frankrike. Kr 132,- (Grunnsortiment) er en ueiket hvit regionalburgunder som harmonerer fint med piggvaren.

Den gir en ganske stor, rik og bløt munnfølelse, selv om den er ganske enkel.

Hvis du derimot velger en fisk som er mindre fast og delikat i fisken, bør du gå for en vin som smaker enklere.

Her kan en god, konsentrert og mineralsk Muscadet gjøre underverker – særlig om den er av høy kvalitet og har fått tid til å modne litt.

47468 Muscadet Comte St. Hubert 2002, Coing de St. Fiacre, Loire, Frankrike. Kr 139.90 (BU) er et strålende eksempel på dette.

Annonse
Se bildet større

ANBEFALT: Muscadet Comte St. Hubert 2002, Coing de St. Fiacre, Loire, Frankrike.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!